Tăriceanu, întâlnire de taină cu parlamentarii PNL. Antonescu: Poate vrea să candideze la Congres

Călin Popescu Tăriceanu a avut, la sfârşitul acestei săptămâni, o întâlnire de taină cu mai mulţi parlamentari liberali, informează România TV. Liderul partidului, Crin Antonescu, spune că nu îl surprinde o astfel de reuniune, dacă chiar a avut loc, şi nu a exclus varianta ca fostul premier să-şi pregătească terenul pentru o candidatură la şefia PNL.

03 feb. 2013, 16:00
Tăriceanu, întâlnire de taină cu parlamentarii PNL. Antonescu: Poate vrea să candideze la Congres

Potrivit România TV, Călin Popescu Tăriceanu s-a întâlnit cu 46 de parlamentari, la sfârşitul acestei săptămâni, în Bucureşti, reuniunea având loc în contextul conflictului deschis dintre taberele Antonescu şi Tăriceanu şi cu două săptămâni înainte de Congresul formaţiunii în care va fi aleasă o nouă conducere.

În plus, reuniunea s-a desfăşurat înainte ca luni să se consume un nou episod al războiului dintre cele două tabere, un apropiat al lui Tăriceanu, Vlad Moisescu, urmând să-şi depună demisia din conducerea PNL.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, în direct, la România TV, că nu are cunoştinţă de întâlnirea lui Tăriceanu cu parlamentarii partidului, însă nu l-ar surprinde dacă aceasta a avut loc.

Este un fapt absolut normal dacă aşa ceva s-a întâmplat. Este în tradiţia partidului nostru să ai întâlniri formale sau informale. (…) Dacă a avut loc, este un fapt absolut firesc care nu-i de natură să deranjeze pe nimeni, în PNL. Nu mă surprinde această întâlnire dacă a avut loc„, a precizat Antonescu.

Întrebat dacă îl deranjează ideea că nu a fost informat în legătură cu această întâlnire, liderul PNL a răspuns: „Eu dacă vreau să am o discuţie cu 30 de colegi, nu trebuie să cer aprobare de la preşedintele partidului, presupunând că n-aş fi eu. Aşa ceva nu s-a practicat niciodată în PNL„.

Nu am fost, dacă a avut loc, pentru că nu am fost invitat. În acelaşi timp, dacă doresc să am o discuţie cu un grup de oameni, mi-l aleg. Să presupunem că dl. Tăriceanu a dorit să discute cu anumiţi colegi. Nu trebuie să ceară pentru asta aprobare nimănui„, a adăugat liderul PNL.

„Gândiţi-vă, de pildă că, dl Tăriceanu – eu plec pe ipoteza dvs. – ar dori să candideze la acest Congres. Nu e  normal să îşi caute nişte susţinători, nu e normal să se întâlnească cu nişte oameni, să le prezinte o linie, un program, o platformă, o candidatură? Nu ştim dacă este asta, poate nu este asta, dar iată e o ipoteză, absolut legitimă, absolut normală. Doar nu era să mă cheme şi pe mine? Logic„, a continuat Antonescu.

În ceea ce priveşte demisia lui Vlad Moisescu din funcţia de vicepreşedinte al PNL, Antonescu a spus că nu îl deranjează gestul acestuia. De altfel, Moisescu a confirmat, duminică, la România TV, că luni dimineaţa îşi va depune demisia din conducerea PNL. Antonescu a dat asigurări însă că PNL nu se va rupe.