Tăriceanu, despre o candidatură la PREŞEDINŢIE: Nu e un subiect închis pentru mine

Călin Popescu Tăriceanu admite posibilitatea de a candida la următoarele alegeri prezidenţiale din partea USL. Fostul premier a declarat, miercuri seară, la România TV că subiectul candidaturii sale la Preşedinţia României "nu este unul închis", precizând că deocamdată este prematur să ia o decizie în acest sens.

RomaniaTV.net
21 nov. 2012, 17:48
Tăriceanu, despre o candidatură la PREŞEDINŢIE: Nu e un subiect închis pentru mine

Întrebat dacă îşi doreşte o candidatură la Preşedinţia României, Călin Popescu Tăriceanu a precizat că un astfel de anunţ e prematur, neexcluzând însă respectiva idee.

„E puţin prea devreme să discutăm acest subiect. Nu e un subiect despre care să spun că e închis pentru mine, dar în momentul de faţă prioritatea o reprezintă alegerile din 9 decembrie şi dorinţa de a obţine un rezultat favorabil. E un pic prematur să discutăm acest subiect pentru că nici nu am terminat alegerile parlamentare”, a precizat Tăriceanu.

În ceea ce priveşte preluarea funcţiei de prim-ministru după alegerile din decembrie, liderul deputaţilor a afirmat că deocamdată postul de premier revine PSD.

„Un post de prim-ministru nu se oferă la masă ca la piaţă, se aruncă pe masă… Există nişte reguli ale jocului democratic, nişte reguli pe care le respectă toate ţările democratice. Aceste reguli se bazează pe respectarea voinţei electoratului ceea ce înseamnă că există un partid sau o alianţă de partide care câştigă majoritatea absolută sau majoritatea relativă şi care primeşte mandatul de formare al Guvernului. În cadrul USL există o decizie în privinţşa formaţiunii care va desemna primul-ministru şi care e PSD”, a declarat Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI Tăriceanu: La un anumit moment, PNL va trebui să se despartă de PSD