Tăriceanu: Când eram premier, Antonescu nu a ieşit în faţă, dar i-am propus să fie ministru

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, duminică seara, la România TV că, în timpul mandatului său de premier, i-a propus în două rânduri postul de ministru lui Crin Antonescu. Potrivit fostului prim-ministru, liderul liberal a refuzat atât portofoliul Educaţiei, cât şi pe cel al Externelor.

RomaniaTV.net
27 ian. 2013, 19:09
Tăriceanu: Când eram premier, Antonescu nu a ieşit în faţă, dar i-am propus să fie ministru

„În conducerea unui partid, când începe partida, actul de guvernare, se face o evaluare a experienţei, priceperii, şamd. În contextul ăsta, nu am de ce să intru iarăşi în concurenţă cu ceilalţi colegi care îşi doresc să ajungă măcar miniştri. Cred că aşa era normal, preşedintele partidului să mă întrebe dacă îmi pot asuma vreo responsabilitate. Când eram premier nu l-am văzut pe domnul Antonescu să iasă în faţă pentru a prinde un post, dar i-am propus în repetate rânduri să preia o responsabilitate importantă. A spus că nu vrea. Am luat act şi cu asta basta. I-am propus de două ori să fie ministru. O dată la Ministerul Educaţiei, şi a doua oară la Ministerul de Externe. Poate memoria îmi joacă feste, dar în două rânduri i-am propus. Nu mi-a motivat răspunsul”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

CITEŞTE ŞI: Tăriceanu: Lecţii de antibăsism nu primesc. Nu m-a bătut în niciun moment gândul demisiei

Fostul premier a precizat că firesc ar fi fost să fie întrebat dacă doreşte să-şi asume o funcţie publică în Guvern.

„În cazul meu, dacă cineva aprecia că am o experienţă politică utilă şi dacă îmi cerea părerea dacă vreau să-mi asum o responsabilitate… Nu mă duc să bat la uşă să cer. Ar fi o poziţie nefirească pentru un om care a fost premier şi preşedinte al partidului”, a afirmat Tăriceanu.

În ceea ce priveşte relaţia cu şeful PNL, Călin Popescu Tăriceanu a subliniat că nu se află în conlict cu acesta:

„Nu am o dispută internă cu Crin Antonescu. Nu am un conflict cu persoana lui. Suntem colegi în PNL. Dacă va fi desemnat candidat la Preşedinţie, nu aş avea nicio reţinere să-l susţin în campanie”.