Tăriceanu: Vosganian nu a făcut parte din serviciile secrete înainte de 1989

Varujan Vosganian i-a dat în judecată pe cei care susţin că a fost angajat al serviciilor secrete româneşti înainte de anul 1989. Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, a fost chemat vineri la Curtea de Apel, martor în acest proces.

RomaniaTV.net
16 mart. 2012, 15:10
Tăriceanu: Vosganian nu a făcut parte din serviciile secrete înainte de 1989

Din cauza acuzaţiilor că ar fi făcut parte din serviciile secrete, Vosganian a ratat ocazia de a ajunge comisar european.

Fostul premier, Călin Popescu Tăriceanu, le-a spus însă judecătorilor că acest lucru nu s-a confirmat.

Tăriceanu a declarat că a cerut, în perioada în care era şeful Guvernului, informaţii de la SIE despre eventuala colaborare a lui Vosganian cu serviciile secrete.

„Informaţiile nu au confirmat în nici un fel, din contră, sunt lipsite de orice echivoc, şi anume că Varujan Vosganian nu a făcut parte din aceste structuri înainte de 1989”, a spus Tăriceanu.

În 2006, Marius Tucă a publicat în „Jurnalul Naţional” un articol în care fostul spion Liviu Turcu afirma că Vosganian a făcut parte din serviciile secrete ale regimului comunist, anume din Centrul de Informaţii Externe. Vosganian i-a acţionat pe cei doi în judecată pentru calomnie şi a cerut daune de 300.000 de euro.

În iulie 2010, instanţa a dat o decizie favorabilă celor doi astfel încât Vosganian a făcut apel la sentinţa iniţială.