Tăriceanu: Există posibilitatea introducerii a două cote regresive de 12% şi 8%, pe impozit

Fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a susţinut, luni, că USL va menţine cota unică de impozitare de 16%, el precizând că există posibilitatea, fără a fi o certitudine, a introducerii a două cote regresive, de 12% şi de 8%, pe impozitul pe venit, pentru cei cu venituri mici.

RomaniaTV.net
16 iul. 2012, 14:25
Tăriceanu: Există posibilitatea introducerii a două cote regresive de 12% şi 8%, pe impozit

„Am văzut o serie de ştiri, aş spune de diversiune, că Guvernul ar pregăti renunţarea la cota unică. Atâta vreme cât PNL face parte din coaliţia de guvernare şi e membru al echipei de guvernare, această cotă unică nu se va modifica”, a subliniat Călin Popescu Tăriceanu.

El a precizat că nu există niciun risc să se modifice cota unică de 16%.

Potrivit lui Tăriceanu, programul economic al USL pe acest domeniu a fost anunţat de mai mult timp, iar PSD şi PNL au exprimat poziţii clare faţă de faptul că se va menţine cota unică atât pe impozitul pe profit, cât şi pe impozitul pe venit.

Există posibilitatea, fără a fi certitudine, să se introducă două cote regresive, de 12% şi 8%, pe impozitul pe venit pentru cei care au venituri reduse. Vom vedea în practică dacă bugetul îşi poate permite această măsură, care are menirea să-i ajute pe cei cu veituri mici şi de a stimula consumul”, a spus Tăriceanu.