Tăriceanu, despre Udrea: Nu mi se pare o persoană care să merite atenţia mea

Călin Popescu-Tăriceanu a comentat, la România TV, declaraţiile Elenei Udrea din ultima vreme care-i sunt favorabile. Fostul premier a afirmat că declaraţiile sunt semn al unei tactici politice, precizând însă că el nu poate fi manevrat.

11 feb. 2013, 21:45
Tăriceanu, despre Udrea: Nu mi se pare o persoană care să merite atenţia mea

Întrebat cum vede afirmaţia Elenei Udrea care susţine că fostul preşedinte al PNL a avut o prestaţie mai bună de om politic decât actualul deţinător al şefiei PNL, Crin Antonescu, Popescu-Tăriceanu a dat o replică acidă deputatului PDL. „Aveam un fel de adversitate pe care nu încercam să o amplific inutil pentru că nu mi se părea o persoană care să merite atenţia mea”, a declarat fostul prim-ministru.

Tăriceanu crede că „reevaluarea” sa de către Udrea este doar semn al unei strategii politice a PDL. „Fiecare partid îşi stabileşte strategia şi tactica lui şi atunci se pot ancora de anumite elemente care apar în zona politică. Se fac referiri şi nu sunt singurul care sunt vizat de asemenea lucruri”, a spus Tăriceanu.

Liberalul s-a declarat amuzat să vadă în presă articole care interpretau o întâlnire cu Sebastian Vlădescu la restaurant drept semn al unei apropieri de preşedintele Traian Băsescu. „Până să mă manevreze cineva pe mine, mai durează multă vreme”, a conchis Călin Popescu-Tăriceanu.

Elena Udrea a declarat pe 3 februarie, la România TV, că, prin comparaţie cu Crin Antonescu, prestaţia de om politic a lui Călin Popescu Tăriceanu este mai bună. În plus, Udrea a spus că Antonescu „începe să nu mai conteze” şi că nu va candida la alegerile prezidenţiale din 2014, întrucât PSD nu îl va susţine.

„L-am reevaluat pe domnul Tăriceanu. Prin comparaţie cu ceea ce face domnul Antonescu, prestaţia de om politic, de prim ministru, de lider PNL a domnului Tăriceanu este mai bună. Pe de altă parte, nu cred că este treaba mea să văd cum se rupe PNL”, a comentat Elena Udrea situaţia din PNL, partid în care, la finalul lunii, vor avea loc alegeri interne.

„Domnul Antonescu începe să nu mai conteze. Nu va candida în 2014, PSD nu va susţine un candidat PNL, nu va candida din partea USL, iar dacă PNL nu va mai fi la guvernare, domnul Antonescu nu va mai avea aceleaşi pârghii de a controla PNL-ul ca până acum şi probabil că însuşi partidul îi va retrage candidatura la prezidenţiale”, a mai spus Udrea la România TV.