Tânărul care a ucis un elev de 15 ani, arestat preventiv. „Regret fapta, frate, regret”

Tânărul de 18 ani din Târgovişte acuzat că a înjunghiat în gât un elev de 15 ani care a murit la spital a fost arestat preventiv, marţi, pentru 29 de zile, sub acuzaţia de omor calificat.

RomaniaTV.net
19 feb. 2013, 13:58
Tânărul care a ucis un elev de 15 ani, arestat preventiv. „Regret fapta, frate, regret”

Decizia a fost luată de Tribunalul Dâmboviţa.

Tânărul le-a spus judecătorilor că nu doreşte să formuleze recurs, iar jurnaliştilor că l-a înjunghiat pe elev din greşeală, susţinând că purta cuţitul la el pentru autoapărare şi că a ripostat după ce victima l-ar fi atacat.

El a mai spus că nu era drogat în momentul producerii incidentului.

„L-am înjunghiat din greşeală, cuţitul îl am pentru autoapărare, el m-a atacat. Nu eram drogat, acum două-trei luni m-am drogat. Regret fapta, frate, regret”, a declarat Iulian Vlad.

La intrarea în sediul Tribunalului Dâmboviţa, tânărul, Iulian Vlad, a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, iar la un moment dat s-a întors spre aceştia şi i-a scuipat.

Locuitorii din Gura Ocniţei, unde tânărul stătea în locuinţa de serviciu a mamei sale, angajată a Centrului de Neuropsihiatrie, spun că băiatul avea în permanenţă un cuţit la el.

„Umbla mereu cu un cuţit în mână, era ciudat, avea ochii tulburi, e posibil să consume droguri. Eu am două fete şi le spuneam: «dacă vă întâlniţi cu ăsta pe stradă să treceţi dincolo, pe trotuarul celălalt, să vă feriţi de el». Ameninţa pe toată lumea şi spunea «îţi iau gâtul»”, a declarat un localnic din Gura Ocniţei.

Un alt bărbat, Dan Calotă, susţine că tânărul ar fi încercat să îl atace cu cuţitul într-un bar din comună, după ce i-a atras atenţia să nu se mai joace cu obiectul ascuţit.

„Era cu un cuţit în mână în bar, se juca cu el, iar eu i-am spus «lasă cuţitul că mă deranjează». Când m-am întors cu spatele a lovit cu cuţitul, dar am apucat să mă feresc. Au venit de la poliţie şi l-au dus la Moreni, unde a dat o declaraţie. E un pericol pentru toţi”, susţine bărbatul.

Poliţiştii dâmboviţeni spun că au cercetat cazul, iar din declaraţii şi cercetări „nu au rezultat elementele constitutive ale comiterii unei infracţiuni”.

Tânărul de 18 ani a fost reţinut, în noaptea de luni spre marţi, sub acuzaţia de omor calificat, el recunoscând în faţa anchetatorilor că l-a înjunghiat pe adolescentul de 15 ani.

Tânărul, Iulian Vlad, le-a spus anchetatorilor că nu îl cunoştea pe elev şi că totul s-a petrecut inopinat, după ce s-au ciocnit unul de celălalt, după care i-a îndrumat pe poliţişti la locul unde susţinea iniţial că a aruncat cuţitul, respectiv în râul Ialomiţa. Luni seară, cuţitul a fost găsit de anchetatori într-o casă din Răzvad unde locuieşte tatăl vitreg al tânărului.

„Tânărul susţine că a fost un conflict în stradă între el şi victimă. Are o motivaţie stupidă, că a avut o dispută cu acesta, după care i-a aplicat o lovitură cu un cuţit”, declara procurorul de caz Dorel Stănescu de la Secţia penală a Parchetului de pe lângă Tribunalului Dâmboviţa.

Adolescentul înjunghiat de tânăr, Alexandru Andrei Ştefan, avea 15 ani şi era elev în clasa a IX-a la Colegiul Economic „Ion Ghica” din Târgovişte. Elevul a fost dus în stare gravă la spital, unde a murit la scurt timp.

„Elevul făcea naveta din localitatea Picior de Munte de lângă Găeşti la Târgovişte, iar din relatările colegilor care îl însoţeau rezultă că incidentul a avut loc pe gangul unui bloc, în drum spre şcoală. Elevul a murit, iar primele date arată că pe respectivul gang elevul a fost strigat de către un tânăr dintr-un grup care era în acel loc, acesta i-a spus elevului nostru: «tu opreşte-te!», iar agresorul l-a lovit cu un cuţit la gât”, afirma purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, profesor Mihaela Anton.

Directorul Colegiului Economic „Ion Ghica” din Târgovişte a declarat că elevul avea rezultate bune la şcoală şi nu a creat probleme disciplinare.