Tânărul care a protestat NUD pe o macara în faţa TNB, internat pentru trei zile

Studentul, care a protestat gol, luni, pe o macara a şantierului de la Teatrul Naţional Bucureşti, a fost internat, pentru trei zile, în Spitalul Clinic de Psihiatrie Alexandru Obregia, după ce medicii l-au consultat, potrivit purtătorul de cuvânt al Poliţie Capitaleii, Alexandru Nicolae, citat de MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
17 apr. 2012, 06:11
Tânărul care a protestat NUD pe o macara în faţa TNB, internat pentru trei zile

Timp de câteva ore, Vlad G., născut în 1991, student în anul I la Facultatea de Arhitectură, a stat cocoţat la zeci de metri înălţime în semn de protest faţă de poluarea şi traficul sufocant din Capitală. În zonă au fost comasate forţe importate ale serviciilor de intervenţie, ceea ce a perturbat uşor traficul rutier în Piaţa Universităţii.

La orice întrebare, indiferent cine i-ar fi pus-o, studentul răspundea cântând, laitmotivul fiind „copacul cu flori”.

După ce un negociator al Poliţiei Capitalei a avut o discuţie cu el, apoi poliţiştii Secţiei 1 au identificat un prieten al protestatarului cu care a şi dialogat, tânărul a decis să-şi pună pantalonii şi să coboare. Pe piept el şi-a pictat semnul păcii. De asemenea, studentul a afişat un banner pro-natură pe macara.

VEZI CE A DECLARAT TANARUL DUPĂ CE A COBORÂT DE PE MACARA

Tânărul, care le-a spus autorităţilor că este student la Arhitectură, riscă o contravenţie pentru protestul său inedit, pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

Trecătorii, uluiţi de protestul nud: Mirelo! Fă, ăla e despuiat în pielea goală? VIDEO

Potrivit procedurii în astfel de cazuri, după ce protestatarul a coborât, un echipaj de poliţie l-a preluat şi l-a dus la Spitalul Alexandru Obregia, unde a fost consultat de specialişti, ei hotărând internarea lui pentru trei zile.

Paralel, Poliţia face investigaţii pentru a se stabili cum bărbatul a ajuns, luni, pe şantierul Teatrului Naţional din Capitală, la care se fac lucrări de reabilitare şi renovare.