Tânăra lovită de un autoturism al Ambasadei Rusiei a fost reintubată

Tânăra lovită de un autoturism al Ambasadei Rusiei la Bucureşti este în prezent intubată, asistată ventilator şi sedată, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni", dr. Alexandru Bica, citat de AGERPRES.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 14:39
Tânăra lovită de un autoturism al Ambasadei Rusiei a fost reintubată

Medicul a precizat că tinerei i s-a făcut o computer tomografie şi din punct de vedere neurologic leziunile cerebrale sunt stabilizate, dar în cursul după-amiezii de marţi a apărut o problemă pulmonară.

Este vorba de aer la plămâni, ca urmare a unei contuzii pulmonare, care apare în astfel de accidente. A fost necesară evacuarea aerului, pentru aceasta i s-a făcut intervenţia iar consecinţa acestei intervenţii a fost reintubarea, a explicat medicul.

În cursul după-amiezii, medicii de la Terapie Intensivă vor încerca să reducă suprasedarea şi să o detubeze, a adăugat dr. Alexandru Bica, precizând că nu se pune în prezent problema unei intervenţii chirurgicale la cap.

Tânăra a fost rănită duminică de un autoturism aparţinând Ambasadei Federaţiei Ruse în România, pe bd. Camil Ressu din Capitală, la intersecţia cu strada Ilioara. Ea a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.