Tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost ascunse în cimitir VIDEO

Pânzele celebre ar fi fost îngropate printre morminte, în toiul nopţii, de mama unuia dintre cei suspectaţi de jaf. Asta, după ce operele au fost câteva zile ascunse la mătuşa hoţului, într-o geantă, în timp ce anchetatorii le căutau la doar câteva case distanţă, informează România TV.

15 mart. 2013, 07:30
Tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost ascunse în cimitir VIDEO

Procurorii spun că Olga Dogaru, mama unuia dintre cei trei tineri arestaţi preventiv pentru furtul tablourilor celebre din muzeul din Rotterdam, ar fi îngropat tablourile în cimitirul din Carcaliu, judeţul Tulcea.

Pânzele celebre ar fi fost ascunse şi la mătuşa suspectului Radu Dogaru, într-o geantă.

„Au existat tablouri la mătuşa Marta Marcu aduse de către inculpatul Radu Dogaru”, a declarat Doina Lupu, avocata mătuşii unuia dintre suspecţi.

„Le-am zis că am avut o valiză la mine dar n-am ştiut că sunt pozele. N-am ştiut nimic de ele. Dacă aş şti eu le-aş preda”, a precizat Marta Marcu, mătuşa suspectului Radu Dogaru.

Şapte tablouri semnate de Picasso, Matisse, Monet, Gauguin şi Lucian Freud au fost furate dintr-un muzeu din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Anchetatorii încercă să afle unde sunt tablourile mai ales că una dintre persoanele audiate a recunoscut că a văzut două dintre ele în Romania, un Gauguin şi un Matisse, în timpul unei tentative de vânzare.