Tablou de RENOIR, găsit la piaţa de vechituri. O femeie l-a cumpărat cu doar 50 de dolari VIDEO

O femeie din Vriginia, Statele Unite, a plătit 50 de dolari pentru un frumos peisaj fără să ştie că de fapt ţine în mână o operă pierdută a pictorului francez Pierre-Auguste Renoir.

RomaniaTV.net
08 sept. 2012, 09:00
Tablou de RENOIR, găsit la piaţa de vechituri. O femeie l-a cumpărat cu doar 50 de dolari VIDEO

Printre vechiturile pe care americanca le-a cumpărat un singur obiect părea să merite: un tablou ce purta inscripţia „Renoir 1841-1919”. Neştiind despre ce e vorba femeia a apelat la specialişti.

„Doamna care l-a adus era emoţionată, dar nu ştia. A deschis punga de plastic şi, imediat ce l-am văzut, mi-am dat seama ce este. Ştiţi, culorile intense, nuanţele de roz şi violet… Renoir este cunoscut pentru loviturile rapide de pensulă. Şi culorile sunt foarte importante la Renoir”, spune Anne Craner, director de artă al companiei Potomack

Specialiştii sunt de părere că tabloul este un Renoir autentic, cumpărat din Franţa în 1925 şi donat apoi Muzeului de Artă din Baltimore. Cum a ajuns capodopera printre vechiturile din piaţă nu se ştie. Un lucru este sigur: cea care l-a cumpărat cu 50 de dolari se va îmbogăţi. Tabloul va fi scos la licitaţie pe 29 septembrie, iar preţul de pornire va fi de 75 de mii de dolari.