Tablou al lui Picasso, crezut dispărut timp de 50 de ani, descoperit într-un muzeu din Indiana

După ce a fost considerată pierdută timp de aproape 50 de ani, "Femeia cu pălărie a lui Pablo Picasso" a fost descoperită în depozitul unui muzeu din Indiana.

RomaniaTV.net
18 aug. 2012, 13:28

Descris de critici ca fiind „o bijuterie”, piesa crezută de mult pierdută a fost descoperită după ce o casă de licitații din New York a întrebat despre colecţia de artă a Muzeului Evansville donată în 1963.

La momentul donării acestuia, tabloul nu a fost considerat o lucrare originală de Picasso, în ciuda semnăturii, și astfel nu a stat niciodată pe simezele muzeului.

„În cazul cadoului primit de Muzeul Evansville, documentația asociată a indicat faptul că piesa a fost creată de un artist numit Gemmaux”, se arată într-un comunicat al muzeului de săptămâna aceasta, potrivit DailyMail.

„Gemmaux,” pluralul de „gemmail”, au explicat, este o tehnica de pictură de sticlă.

Aceasta tehnică a fost rar folosită de Picasso, care a produs doar 50 de tablouri de acest fel, mai mult în timpul studiilor de la un studio din Franța.

În ciuda unei astfel de descoperiri legendare, muzeul a anunțat luni că, din păcate, va trebui să scoată tabloul la licitatie, pentru că micul muzeu din Indiana nu poate suporta cheluielile de păstrare, întreţinere şi asigurare ale unui tablou de o asemenea valoare.