Tabla inteligentă şi cărţile electronice. Ultimele invenţii de jucării didactice VIDEO

Cărţile electronice, tabletele performante sau materialele de laborator de ultimă generaţie sunt câteva dintre cele mai noi invenţii menite să facă şcoala mai atractivă. Timp de trei zile, elevii, dar şi cadrele didactice le pot vedea la un târg educaţional care arată cum ar trebui să se ţină un curs în secolul 21.

RomaniaTV.net
18 oct. 2012, 15:36
Tabla inteligentă şi cărţile electronice. Ultimele invenţii de jucării didactice VIDEO

Tabla care le trimte e-mail părinţilor, mobilierul gândit pe anatomia copiilor sau telescoapele care i-ar apropia de visul de a deveni astronauţi, toate le-au trezit curiozitatea elevilor bucureşteni veniţi să aspire la cursuri mai inovative.

Este o soluţie foarte agreată de şcolari, pentru că oferă interactivitate. De la fiecare materie în parte poţi să exersezi, sunt formule matematice, programe speciale pe materii, şi multre altele„, spune Silviu Huplea, specialist în material didactic.

Pe de altă parte, indiferent că este vorba de ora de matematică sau cea de chimie, cu o tablă interactivă părinţii pot vedea prin e-mail tot ce au făcut copii la scoală. În timp ce copiii recunosc că aparatura performantă i-ar face mai activi, profesorii se gândesc şi la dezavantaje. „Sunt interesante, dar să ştiţi că i-a cam învăţat pe copii să nu mai citească. Eu fiind de profesie filolog mă lovesc de un singur lucru, cum îi întreb ceva, imediat scot telefoanele, tabletele şi caută acolo„, spune o profesoară.

Deşi noile tehnologii ar putea îmbunătăţi modul de predare, dotarea unei clase cu asemenea aparatură ar costa câteva mii de euro.

Târgul Educaţional se desfăşoară în perioada 18-20 octombrie, la Sala Polivalentă.