Tabăra Udrea contestă din nou rezultatele Convenţiei: Contestăm până când suntem mulţumiţi

Cristian Petrescu a anunţat că răspunsul comisiei de organizare a Convenţiei la contestaţia depusă nu este mulţumitor şi, în consecinţă, va fi depusă o nouă contestaţie prin care se solicită comisiei să dispună renumărarea voturilor şi să prezinte listele cu delegaţii înscrişi la începutul lucrărilor.

24 mart. 2013, 14:42
Tabăra Udrea contestă din nou rezultatele Convenţiei: Contestăm până când suntem mulţumiţi

Petrescu consideră răspunsul ca „nemulţumitor”. „Pentru cele 37 de voturi ce l-au despărţit pe Vasile Blaga de turul II, trebuie făcută o renumărare a voturilor, în condiţiile în care neregulile depăşesc numărul de 37”, a declarat Cristian Petrescu.

Acesta acuză membrii comisiei că au tergiversat prezentarea proceselor-verbale de numărare şi că nu au prezentat şi listele cu delegaţii înregistraţi la intrarea la lucrările Convenţiei, ci doar pe cele vot. Şi pe acestea Petrescu susţine că au existat nereguli deoarece apar că au votat persoane care nu au fost la Bucureşti în cursul zilei de sâmbătă.

„Vom reveni cu o nouă contestaţie pentru a primi toate listele şi pentru a solicitat renumărarea (…) Vom depune constestaţii până când vom fi mulţumiţi”, a afirmat Petrescu.

Democrat-liberalul susţine că au fost renumărate voturile de la numai patru secretariate tehnice şi la toate s-au constatat nereguli, însă procesul de renumărare a fost apoi stopat. De aceea ar fi normal ca toate voturile să fie renumărate.

Preşedintele comisiei de organizare a Convenţiei Naţionale a PDL, deputatul Ioan Bălan, a anunţat că a fost respinsă contestaţia Elenei Udrea privind rezultatele votului pentru preşedinţia partidului. „Votul a fost perfect corect”, a spus Bălan, formulare pe care a reluat-o de încă două ori.

Bălan a anunţat într-o conferinţă de presă rezultatele finale ale Convenţiei. Astfel, comisia de numărare a voturilor a contabilizat 2.344 de voturi exprimate în favoarea lui Vasile Blaga, 2.014 pentru Elena Udrea şi 209 pentru moţiunea propusă de Monica Macovei.

„Votul a fost perfect corect. Procedura de vot, de numărare şi validare a voturilor au fost perfect corecte. Acesta este rezultatul final. Subiectul este închis”, a declarat Ioan Bălan.

El a precizat că au existat 48 de grupe care au numărat voturile de la Convenţie. Fiecare grup a fost alcătuit din 3 persoane, câte unul pentru fiecare moţiune. În toate aceste grupe, voturile au fost verificate, iar procesele-verbal semnate de către fiecare persoane desemnată pentru această operaţiune.

„Contestaţia a fost analizată de către comisia de numărare a voturilor şi a fost găsită ca neîntemeiată”, a conchis Ioan Bălan.

După încheierea Convenţiei, mai mulţi susţinători ai Elenei Udrea, printre care Cristian Petrescu, au venit la sediul partidului din Aleea Modrogan şi au depus o contestaţie privind rezultatul votului.

Preşedintele Comisiei de numărare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat sâmbătă de la tribuna Convenţiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru funcţia de preşedinte al partidului, precizând că liderul moţiunii „România dreaptă. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate (2344), este declarat preşedintele PDL. Moţiunea Elenei Udrea, „Noul Partid Democrat Liberal. O nouă Românie”, a întrunit 2014 voturi, iar moţiunea „Reformiştii”, a Monicăi Macovei – 209.

Mircea Toader a mai anunţat că, în urma votului exprimat de delegaţii la Convenţia Naţională a PDL, Daniel Buda a fost ales preşedinte al Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.), iar Gheorghe Ialomiţianu preşedinte al Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).

„Diferenţa dintre mine şi Vasile Blaga a fost de doar 44 de voturi”, a susţinut Elena Udrea.

Invitat pe scenă în calitate de câştigător, Vasile Blaga a spus că din punctul său de vedere lucrurile „sunt încheiate aici” şi a acuzat-o pe Elena Udrea că nu ştie să piardă, menţionând că el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri şi că nu i se poate pune la îndoială loialitatea faţă de PDL.

La începutul discursului lui Blaga, Elena Udrea şi susţinătorii ei au părăsit sala. „Diferenţa este de 44 de voturi”, le-a spus Elena Udrea jurnaliştilor la ieşirea din sală.

Elena Udrea a acuzat, sâmbătă seara, faptul că nu s-a rezolvat de către Comisia de numărare a voturilor contestaţia depusă la finalul Convenţiei Naţionale Extraordinare a PDL.

În urma acestui scandal, Preşedintele Traian Băsescu a spus, într-un mesaj pe Facebook, că a văzut rezultatul Convenţiei PDL şi că „modul cum nu au înţeles să fie democraţi” îl face să spună acum „definitiv şi pentru totdeauna”: „Adio, PD! Adio, PDL!”.