Sute de Yeti trăiesc în Siberia, susţine un controversat profesor rus

Profesorul Valentin Sapunov a scandalizat academicienii cu afirmaţia sa că circa 200 de Yeti trăiesc într-o zonă într-o zonă întinsă din sudul Siberiei.

RomaniaTV.net
02 nov. 2012, 20:06
Sute de Yeti trăiesc în Siberia, susţine un controversat profesor rus

El spune că a făcut teste ştiinţifice, inclusiv de ADN, care au dovedit că firele de păr găsite într-o peşteră izolată aparţin unei creaturi umanoide necunoscute nouă.

Acum, Sapunov susţine că există o populaţie de circa 200 de Yeti în pădurile din Kemerovo, Khakassia şi Altai din  Siberia. Acest număr la permite să se reproducă, spune profesorul de la Universitatea de HidroMeteorologie din Rusia.

„El spune că nu există confirmări ale apariţiei lor întrucât au simţ incredibil al pericolului„, scrie Siberian Times.

Alţi experţi ruşi nu sunt deloc impresionaţi de teoriile lui Sapunov, pe care le consideră minciuni imense. Institutul Zoologic din cadrul Academiei ruse de Ştiinţe a fost unul din locurile unde Sapunov ar fi testat ADN-ul dintr-un fir de păr al lui Yeti.

„Să clarificăm lucrurile – Sapunov minte de rupe. A venit cu câteva fire de păr la institut şi a petrecut o mulţime de timp în biroul meu plângându-se că ştiinţa nu vrea să se implice şi că nimeni nu vrea să le testeze”, povesteşte Oleg Pugachev, directorul Institutului.

„M-a rugat să îl ajut. Mi s-a făcut milă de el şi le-am spus specialiştilor noştri în ADN să le testeze. Ei nu au reuşit să extragă material genetic întrucât nu existau rădăcinile părului. Structura lui arăta că ar putea aparţine unei capre sau unui urs sau altor animale. Asta e tot. Despre ce Om al Zăpezilor vorbeşte el?”, spune Pugachev.

Alţi cercetători spun că dacă Sapunov a descoperit ceva, ar trebuie să îşi publice lucrarea în revistele ştiinţifice.

Sapunov nu renunţă şi pretinde că există mai multe dovezi despre Yeti decât despre oricare altă specie documentată. „Orice ştiinţă are nevoie de Yeti săi”, a spus el.