Mii de români, la parada de ZIUA NAŢIONALĂ. Băsescu, HUIDUIT din mulţime VIDEO

Mii de români s-au adunat la Arcul de Triumf pentru a lua parte la defilarea organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României. Preşedintele Traian Băsescu, premierul Victor Ponta şi şeful Senatului Crin Antonescu au participat la paradă, în premieră toţi trei la acelaşi eveniment după suspendarea din vară. Şeful statului a stat însă la mare distanţă de cei doi, iar la sosire, dar şi la plecare, acesta a fost huiduit de unii dintre cei care au venit la defilare.

RomaniaTV.net
01 dec. 2012, 08:14

La parada militară de sâmbătă din Piaţa Arcului de Triumf au participat aproximativ 20.000 de persoane. Evenimentul a fost marcat de momentele în care preşedintele Traian Băsescu a fost huiduit de unii dintre spectatori. Victor Ponta şi Crin Antonescu au stat împreună, departe de şeful statului, cu care nici nu s-au salutat.

UPDATE 12.00 Crin Antonescu, zâmbitor: „A fost o paradă admirabilă”.

UPDATE 11.58. Preşedintele Traian Băsescu pleacă de la Arcul de Triumf, imediat după încheierea paradei, în huiduielile unora dintre participanţii la eveniment. Da. A fost frumoasă parada”, a comentat preşedintele Băsescu, întrebat de jurnalişti.

UPDATE 11.56 Parada s-a încheiat. Traian Băsescu salută câteva dintre oficialităţile prezente: Emil Constantinescu, Ion Iliescu, Vadim Tudor, Nicolae Văcăroiu.

UPDATE 11.54 Un bărbat în vârstă de aproximativ 55 de ani a fost luat de Ambulanţă şi dus la Spitalul de Urgenţă Floreasca, după ce i s-a făcut rău în timp ce asista, pe Şoseaua Kiseleff, la parada de 1 Decembrie din Bucureşti, au declarat pentru Mediafax reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov. „Bărbatul avea convulsii şi era în stare de inconştienţă”, au mai spus sursele citate. Echipajul de la Ambulanţă a plecat la spital cu bărbatul în jurul orei 11.30.

UPDATE 11.30 Parada militară este în plină desfăşurare la Arcul de Triumf.

UPDATE 11.07 Traian Băsescu depune coroana de flori la Arcul de Triumf. „Ruşine”, se aud voci din mulţime.

UPDATE 11.02 Traian Băsescu nu i-a salutat pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care se află la mare distanţă faţă de locul în care stă preşedintele.

UPDATE 11.00 Preşedintele Traian Băsescu a ajuns la Arcul de Triumf. La momentul trecerii în revistă a gărzii de onoare, din mulţimea adunată la Arcul de Triumf s-au auzit mai multe strigăte „Jos Băsescu!” şi huiduieli, acoperite parţial de muzica de fanfară. Se intonează imnul României.

UPDATE, ora 10.51: La Arcul de Triumf au sosit premierul Victor Ponta însoţit de soţia sa Daciana Sârbu, preşedintele Senatului Crin Antonescu, primarul Capitalei Sorin Oprescu, ministrul Sănătăţii Raed Arafat, preşedintele Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea, Vadim Tudor, ministrul Agriculturii Daniel Constantin, ministrul Apărării, Corneliu Dobriţoiu, primarul sectorului 2 Neculai Onţanu, fostul preşedinte al României Ion Iliescu, prrimarul sectorul 5 Marian Vanghelie, fostul preşedinte al României Emil Constantinescu.

UPDATE, ora 10.55: Zeci de persoane adunate la Arcul de Triumf pentru a urmări defilarea de 1 Decembrie au scandat „Jos Băsescu”. Preşedintele statului urmează să participe la festivităţile de la Arcul de Triumf.

Peste 1.500 de militari şi tehnică MApN, MAI, SRI şi SPP vor defila la Arcul de Triumf din Capitală. MApN va participa la paradă cu peste 1.300 de militari, tehnică de luptă ale tuturor categoriilor de forţe, inclusiv aeronave de luptă şi transport, fiind prezentă pentru prima dată şi maşina blindată de tip MRAP (Mine Resistant Ambush Protected), folosită în Afganistan de către militarii români.

Parada va dura aproximativ 30 de minute şi va începe la ora 11.00.

Arcul de Triumf din Bucureşti va putea fi vizitat gratuit sâmbătă şi duminică, între orele 12.00 şi 18.00, de Ziua Naţioanlă a României. Tot sâmbătă, Ziua Naţională va fi marcată de municipalitate prin prezentarea expoziţiei de fotografie „Eroi sub Tricolor” de către Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, în Parcul Herăstrau.

Încurajaţi de vremea frumoasă de afară, sute de bucureşteni au ieşit afară ca să urmărească parada organizată la Arcul de Triumf cu ocazia Zilei Naţionale a României. Bulevardele adiacente Arcului deTriumf au fost împânzite de curioşi încă de dimineaţă. De asemena, din zonă nu lipsesc jandarmii şi poliţiştii care asigură ordinea şi veghează la siguranţă spectatorilor. Mai mult, au fost organizate filtre, unde oamenii care se apropie de Arcul de Triumf sunt percheziţionaţi.

Unii români au profitat de parada organizată în Capitală pentru a-şi mai rotunji veniturile, astfel că au ieşit cu steguleţe la vânzare.

În ciuda mobilizării generale din zona Arcului de Triumf, spectatorii nu vor avea parte de aceeaşi paradă fastuoasă ca în anii anteriori. Reprezentanţii Ministerului Apărării au anunţat că, anul acesta, defilarea de Ziua Naţională va fi mai săracă. De la manifestare vor lipsi, din cauza banilor, tancurile, cele mai multe dintre avioane, lansatoarele de rachete şi o parte dintre soldaţi.

Anul acesta, de 1 Decembrie, va avea loc şi o premieră naţionlă. Victor Ponta, Crin Antonescu şi Traian Băsescu vor sărbători Ziua Naţională împreună, la parada de la Arcul de Triumf. Anii trecuţi, liderii USL au mers la Alba Iulia, iar Traian Băsescu a petrecut chiar şi în străinătate.

Circulaţia autovehiculelor în zona adiacentă Arcului de Triumf este restricţionată sâmbătă, în Capitală, de Ziua Naţională a României. VEZI HARTA STRĂZILOR ÎNCHISE