Sute de locuri, NEOCUPATE la facultăţi. Ce universităţi organizează o nouă sesiune de admitere

Facultăţile au rămas cu sute de locuri neocupate, multe dintre ele fără plată. Este motivul pentru care în unele centre universitare se organizează chiar şi a treia sesiune de admitere. Academia de Studii Economice din Bucureşti, de exemplu, a rămas cu aproape 40% dintre locuri neocupate.

01 aug. 2013, 07:16
Sute de locuri, NEOCUPATE la facultăţi. Ce universităţi organizează o nouă sesiune de admitere

Conducerea Academiei de Studii Economice a decis să organizeze încă două sesiuni de admitere. Una va avea loc joi, 1 august, iar cealaltă va fi organizată la începutul lunii septembrie şi asta pentru că au mai rămas foarte multe de locuri libere după prima sesiune de admitere: 400 de locuri la buget şi 400 de locuri la taxă, potrivit România TV.

Şi la Universitatea din Bucureşti au rămas sute de locuri neocupate, în special la facultăţile de Chimie, Fizică, şi Ştiinte politice.

La Universitatea de Vest din Timişoara, trei facultăţi au anunţat că vor face o noua sesiune de admitere, pentru că au rămas locuri chiar şi la buget. Este vorba de facultăţile de Litere, Fizică şi Sociologie.

Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca a anunţat, joi, că scoate la admitere pentru sesiunea din toamnă un număr de 719 locuri bugetate la licenţă, rămase neocupate în urma sesiunii din iulie, potrivit Mediafax.

Doar la trei facultăţi din cele 21 ale UBB – Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Facultatea de Drept, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei – au fost ocupate toate locurile bugetate scoase la concurs.

Reprezentanţii UBB au subliniat că nu au mai rămas locuri bugetate nici la anumite specializări – informatică, publicitate, comunicare şi relaţii publice, jurnalism, informatică economică, limba şi literatura engleză.

Purtătorul de cuvânt al UBB, Paul Fărcaş, a declarat, joi, că cele mai multe locuri bugetate la licenţă – 100 – au rămas neocupate la Facultatea de Istorie şi Filosofie, unde au fost scoase iniţial pentru admitere un număr de 359 de locuri.

Citeşte şi: SCANDAL la Medicină. Zeci de candidaţi respinşi CONTESTĂ subiectele