Sute de elevi, expuşi zilnic unui real pericol. Vezi cum sunt transportaţi la şcoală

Peste 230 de elevi din zona oraşului vasluian Negreşti sunt expuşi zilnic unui real pericol, în condiţiile în care sunt transportaţi la şcoală câte 40 într-un microbuz de 16 locuri, autorităţile locale fiind conştiente că îşi asumă un mare risc şi că încalcă legea.

RomaniaTV.net
10 oct. 2012, 17:35
Sute de elevi, expuşi zilnic unui real pericol. Vezi cum sunt transportaţi la şcoală

Având domiciliile în şase sate componente ale oraşului Negreşti, peste 230 de elevi care învaţă la gimnaziul din localitate sunt aduşi zilnic la şcoală înghesuiţi în microbuzele şcolare.

Treziţi de la ora 5.00, copiii sunt urcaţi câte 40 în cele două microbuze şcolare de câte 16 locuri şi apoi transportaţi la unitatea de învăţământ pe o distanţă de până la opt kilometri. Chiar şi aşa, fiecare microbuz trebuie să facă patru transporturi pe zi, două dimineaţa şi două la prânz, astfel încât toţi elevii să fie prezenţi la timp la şcoală sau să revină la domiciliu.

„Din păcate, altă soluţie nu avem şi, ca primar, îmi asum acest risc. Ştiu că încălcăm legea şi, ferească Dumnezeu să se întâmple ceva, mă duc la puşcărie. Am prezentat situaţia la toate organismele abilitate, inclusiv la Inspectoratul Şcolar şi Prefectura Vaslui, dar nu am primit niciun răspuns. Este cumplit de greu pentru noi ca autorităţi, pentru părinţi şi, mai ales, pentru acei copii care, imaginaţi-vă, merg câte 40 într-un microbuz de 16 locuri”, a declarat, miercuri, primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.

VEzi şi: Elevii mutaţi în casa unui localnic pentru că şcoala este în pericol de prăbuşire

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui susţine că ştie de situaţia de la Negreşti, însă nu are nicio soluţie cel puţin până la sfârşitul acestui an.

„Am discutat la minister despre situaţia microbuzelor şcolare, în general, şi ni s-a comunicat că, cel puţin până la sfârşitul anului, nu vom primi nimic. De aceea, comunitatea locală din Negreşti trebuie să găsească soluţii, cum ar fi închirierea unor microbuze şcolare. Responsabilitatea aparţine în totalitate primăriei”, a precizat inspectorul general al ISJ Vaslui, Gabriela Plăcintă.

Potrivit sursei citate, în judeţul Vaslui ar fi nevoie de cel puţin 20 de microbuze şcolare pentru rezolvarea celor mai stringente probleme legate, în prezent, de transportul elevilor de la domiciliu la şcoală.