Suspecţi reţinuţi în asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian

Doi fraţi din Republica Moldova au fost reţinuţi aseară in Bacău pentru implicare în asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian. Ei sunt suspectaţi că au comandat crima. În urmă cu un an şi jumătate, omul de afaceri a fost găsit mort în vila sa din Mărgineni. Criminalii l-au legat, l-au omorât şi i-au răvăşit casa ca să pară un jaf.

RomaniaTV.net
09 feb. 2013, 06:49
Suspecţi reţinuţi în asasinarea omului de afaceri Valeriu Damian

Cei doi fraţi de 28 şi 30 de ani sunt cetăţeni modoveni stabiliţi în România. Ei susţin că nu au nicio legătură cu uciderea omului de afaceri din Bacău Valeriu Damian.

Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi urmează a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Ei au fost identificaţi în urmă cu câteva zile, au fost urmăriţi şi prinşi în cele din urmă cu ajutorul unui tertip.

„S-au emis mandate de aducere pe numele lor pentru când vor fi prinşi pentru că aveam convingerea că dacă îi vom cita nu se vor prezenta de bună voie când vor vedea despre ce este vorba. Am purces la această metodă. Când au fost chemaţi de organele de poliţie pentru a executa mandatul s-au prezentat. Ei s-au prezentat pentru că li s-a servit o legendă, să spunem aşa, despre o altă speţă”, a declarat Felix Bănilă, prim-procuror în Bacău.

În total sunt vizate şi urmărite penal alte 10 persoane din ţară şi din străinătate. Procurorii spun că cei doi fraţi nu sunt cei care au comis crima, ci cei care ar fi comandat-o. „Au fost reţinuţi pentru instigare la comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav, pentru instigare la tentativă de tâlhărie şi pentru instigare la violare de domiciliu”, a precizat Bănilă

În august 2011, omul de afaceri Valeriu Damian a fost găsit mort în vila sa din comuna Mărgineni, judeţul Bacău. Era legat cu bandă adezivă la picioare şi avea urme de lovituri. Casa era răvăşită, dar varianta jafului a fost exclusă în cele din urmă. Procurorii spun că mobilul crimei ar fi o reglare de conturi. Valeriu Damian era patronul unui lanţ de benzinării, avea afaceri cu petrol şi piese auto.