Surse naturale de vitamine şi minerale

Vrei să îţi iei porţia zilnică de vitamine şi minerale din surse naturale? Include aceste alimente în meniul zilnic şi vei avea dor de câştigat!

RomaniaTV.net
26 aug. 2013, 10:03
Surse naturale de vitamine şi minerale

Iată care sunt cele mai la îndemână surse de vitamine şi minerale şi la ce îţi folosesc ele. După ce vei afla beneficiile lor, cu siguranţă îţi vei regândi lista de cumpărături!

1. Vitamina A are un rol important în creşterea imunităţii şi îţi ajută vederea. O găseşti în ficatul de vită, spanac, peşte, lapte, ouă, morcovi şi cartofi dulci.

DZA: 700 micrograme/zi (femeile adulte)

Citeste si: Surse naturale de antioxidanti

2. Vitamina B6 este un termen umbrelă pentru şase componente care aduc organismului uman aceleaşi beneficii: mai multă energie (ajută la formarea hemoglobinei), stabilizează nivelul de zahăr din sânge şi produce anticorpi. Găseşti vitamina B6 în peşte, carne de pasăre, ficat de vită şi cel mai mult în năut.

DZA:1.3 mlg/zi

Citeste si: Alimentatia si stresul

3. Vitamina B12 este vitală pentru un sistem nervos sănătos, dar şi pentru a preveni anemia. Cele mai la îndemână surse de vitamina B12 sunt cele de sursă animală, în special scoicile. O mai găseşti şi în ton, somon, păstrăv şi mai este adăugată şi în cerealele pentru micul dejun.

DZA: 2.4 micrograme/zi

4. Vitamina C este un antioxidant important şi este şi un ingredient necesar câtorva procese foarte importante în corp. Deşi primul gând care îţi vine în minte când te gândeşti la vitamina C este la citrice, o sursă mai importantă o constituie ardeii roşii, apoi kiwi, broccoli, varza de bruxelles.

Citeste mai multe despre vitamine si minerale pe Cosmopolitan.ro.