Elevii vor fi SUPRAVEGHEAŢI PERMANENT în şcolile din România

Supraveghere video permanentă. Asta îi aşteaptă pe elevii din România începând de anul viitor. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat că, în urma înmulţirii actelor de violenţă în şcoli, toate instituţiile de învăţământ vor fi dotate cu camere video.

RomaniaTV.net
20 mai 2012, 08:54
Elevii vor fi SUPRAVEGHEAŢI PERMANENT în şcolile din România

Sistemul va funcţiona în timpul examenelor, al orelor de curs, dar şi în timpul pauzelor. Părinţii vor putea afla ce fac copiii lor la şcoală printr-un singur click. Ministrul Liviu Pop a mai spus că în Bucureşti, astfel de camere video vor fi montate chiar din acest an.

Ultimele evenimente din şcolile româneşti, care au culminat cu moartea unui elev de clasa a şaptea, ca urmare a unor îmbrânceli cu un coleg nu au rămas fără ecou. Prim ministrul Victor Ponta le-a cerut, vineri, miniştrilor Educaţiei şi Internelor să conlucreze pentru a elabora un plan de combatere a violenţei în instituţiile de învăţământ.

„Miniştrii Educaţiei şi Internelor vor trebui să prezinte în cel mai scurt timp o strategie clară, concretă şi aplicată de combatere a violenţei în şcoli. Nu e nimic mai grav pentru un părinte decât să trimită un copil la şcoală cu teama că va fi agresat, lovit sau chiar ucis, cum sa întâmplat. Sistemele de supraveghere cu camere video nu trebuie folosite doar la examene”, a spus Ponta.

„Combaterea violenţei în şcoli este o prioritate zero. Lunar vom vrea să vedem rezultatele strategii pe care o vor elabora cele două ministere”, a subliniat premierul.