SUPEROFERTĂ pentru elevii din Buftea: Şampanie cât pot să bea

Un cititor RTV.NET a trimis la [email protected] două fotografii realizate în Şcoala Generală Nr.1 din Buftea. În imagini se poate vedea un afiş care promovează un bal ce va avea loc într-un club din oraş cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor. Potrivit afişului, localul oferă băuturi alcoolice gratuite tuturor celor care cumpără un bilet de intrare, iar "pentru cei mai amorezaţi, un certificat de căsătorie pentru o noapte". Primăria Buftea apare ca partener al acestui eveniment.

17 ian. 2013, 15:33

„Va aduc la cunoştinţă că la Şcoala Generală Nr.1 din Buftea şi la Liceul „Dumitru Dumitrescu” Buftea (probabil în curând şi în restul şcolilor din oraş) au aparut afişe care invită elevii să participe la o petrecere de Ziua Îndragostitilor, pe 15 februarie. Nimic anormal până aici, însă pe afiş apar informatii care şochează, mai ales că aceste afişe au fost puse în instituţii unde copii, în majoritate, sunt minori. 

Conform afişelor din cele doua instituţii de învăţământ, în discoteca unde se va desfăşura evenimentul, se va oferi şampanie gratis pentru fiecare masă rezervată, iar fiecare participant va primi o băutură la alegere dintr-un spectru variat ce conţine bautură carbogazoasă, băutură necarbogazoasă, votcă, whisky, lichior sau bere. De asemenea, copii vor putea primi un certificat de căsătorie pentru o noapte, ceea ce poate avea un impact psihologic foarte grav asupra lor, dat fiind vârsta lor fragedă. Mai grav este că această petrecere consfiinţită de primarie, care apare pe afiş drept organizator.

În calitate de părinte al unei fete de 13 ani mă declar şocat să văd aşa ceva şi mi-e teamă că aceste lucruri se bat cap în cap cu deontologia cadrelor didactice (al directorului) care a permis publicarea afişelor în şcoală.  Va rog să interveniţi pentru a corija aceste derapaje grave ale autorităţilor, ale cadrelor didactice şi directorilor din Buftea”, a scris la ŞTIREA TA un cititor ROMÂNIATV.NET.

În urma primirii acestor fotografii, redactorii ROMÂNIATV.NET l-au contactat pe primarul oraşului Buftea, Gheroghe Pistol, care a declarat că nu a văzut afişele şi nu ştie despre oferta pe care organizatorii o pregătesc pentru elevi, cu toate că Primăria Buftea sprijină acest eveniment.

„O să sunăm organizatorul să vedem despre ce este vorba. Sunt curios să văd acest afiş, nu ştiu de existenţa lui. Nu susţinem această campanie, organizatorul a făcut acest lucru fără ştirea noastră”, a declarat primarul oraşului Buftea, Gheorghe Pistol.

Dacă aţi filmat sau fotografiat un eveniment ieşit din comun, puteţi trimite imaginile pe RTV.NET la secţiunea ŞTIREA TA sau pe e-mail la adresa [email protected]. RTV îţi poate difuza ştirea.