Superman candidează la primăria Timişoarei

Un candidat independent la primăria Timişoarei, Ioan Gârboni, a ales o modalitate inedită de a se promova în campania electorală. Pe pagina sa de Facebook, a postat o imagine a sa pe post de Superman.

RomaniaTV.net
26 mai 2012, 16:53
Superman candidează la primăria Timişoarei

Timişorenii îl pot vedea într-un afiş electoral pe Gârboni planând deasupra Timişoarei în binecunoscutul costum de Superman şi cu sloganul „Superprimar”.

Gârboni este director al Filarmonicii „Banatul” din Timişoara şi îi are drept contracandidaţi la succesiunea lui Gheorghe Ciuhandu pe actualul viceprimar Adrian Orza (PNŢCD), senatorul Nicolae Robu (USL) şi pe Gheorghe Nodiţi (PDL).

Ioan Gârboni şi-a lansat oficial candidatura la funcţia de primar al Timişoarei pe 10 mai, scriu jurnaliştii de la Ziua de Vest. Directorul Filarmonicii „Banatul” s-a prezentat în faţa susţinătorilor, în calitate de independent, cu un manifest intitulat „Timişoara înainte de toate!”. Printre atacuri voalate la adresa actualei administraţii şi anecdote bine strecurate în discurs de echipa de campanie, Gârboni şi-a prezentat principalele planuri pentru Timişoara.

Nu au lipsit trimiterile la probleme de mediu din oraş, la investitorii străini care i „s-au plâns de tratamentul la care îi supune actuala administraţie”, la „licitaţiile trucate” pe filieră de partid, dar şi la colaborarea cu puterea politică de la Bucureşti şi paşii de urmat pentru ca Timişoara să devină Capitală Culturală Europeană.

„Campania mea este împotriva partidelor, a traseiştilor, a licitaţiilor trucate”, a declarat Gârboni, după care a lămurit problema finanţării unei astfel de campanii: „Cei care m-au ajutat la filarmonică şi au dat sute de mii de euro pentru binele filarmonicii au hotărât să-mi dea bani pentru campanie. Eu am mai trecut printr-o campanie, când a candidat soţia mea din partea unui partid. Ştiu că jumătate din banii de campanie ajung la partid. Când eşti singur, îţi poţi gestiona banii mai bine”. De campania electorală a independentului Gârboni se ocupă o firmă americano-germană, care, după spusele acestuia, înainte de a accepta să-l ajute, i-au verificat cu atenţie trecutul şi nu au găsit nimic negativ.