Suleiman Magnificul, în Banat: Un sat din Caraş Severin s-a deghizat în personajele din film VIDEO

Într-un sat din Caraş Severin, toată suflarea s-a costumat precum personajele din celebrul serial turcesc, Suleiman Magnificul şi a dat o petrecere pe uliţă, cu ocazia Lăsatei Secului.

23 mart. 2013, 06:42

Oamenii din Bănia, judeţul Caraş Severin, au vrut să respecte cu sfinţenie tradiţia de a se costuma de Lăsata Secului, iar pentru acest an au ales o temă mai specială. Pasionaţi de serialul turcesc „Suleiman Magnificul”, şi-au făcut costume şi au petrecut timp de două zile pe uliţele satului.

Potrivit tradiţiei, costumele de Lăsata Secului alungă spiritele rele şi aduc prosperitate comunei. Oamenii au umblat prin sat costumaţi, iar totul s-a încheiat în faţa căminului cultural, unde a poposit alaiul şi unde s-a încins o horă pe muzica fanfarei.

Inspirat tot din serialul Suleiman Magnificul, un bijutier din Turcia a reprodus podoabele purtate de personajele din film şi le-a prezentat la o expoziţie, la Constanţa. Piesa de rezistenţă a colecţiei este inelul cu piatră verde, în formă de lacrimă, dăruit de sultanul Suleiman Magnificul favoritei sale, Hurrem.