Sugestii sănătoase pentru masa de la birou

Programul suprasolicitant, dar şi stresul de zi cu zi face ca alimentaţia noastră să devină tot mai nesănătoasă. Repercusiunile unei alimentaţii inadecvate nu au ecou doar în privinţa siluetei, ci si asupra sănătăţii.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 16:50
Sugestii sănătoase pentru masa de la birou

Supele de legume, de pui sau de peşte sunt ideale pentru o masă de prânz, cu condiţia sp nu conţină ulei. Ciorbele sunt, de asemenea, indicate pentru a fi consumate în pauză de masă de la birou. O masă lichidă zilnică vă aduce un plus de sănătate şi totodată vă va ajuta să scadeţi în greutate.

Pentru a reprezenta o masă, salatele nu trebuie să fie acide, astfel evitaţi oţetul, ceapa şi folosiţi puţine roşii. Salatele pot conţine brânză, cuburi de piep de pui, peşte, salata verde, boabe de porumb, mazăre, dovlecel, ciuperci, măsline, iar ca şi condimente preferaţi-le pe cele naturale – pătrunjel, mărar proaspăt, cimbru, busuioc sau chiar mentă.

Nu consumaţi pâine la salată şi nu adăugaţi sosuri, cel mult iaurt simplu, scrie Kudika.ro.

De asemenea, puteţi consuma şi carne la gratar sau preparată la cuptor sau prin aburi. Nu se recomandă să asociaţi carnea cu făinoase sau alimente amidonoase – orez, cartofi, paste, pâine sau cereale.