Suedia este campioană mondială neoficială, la fotbal. A detronat-o pe Coreea de Nord VIDEO

Într-un meci jucat în Thailanda, la Cupa Regelui, naţionala Suediei a învins la penalty-uri, cu 4-1, reprezentativa Coreei de Nord şi a intrat în posesia titlului de campioană mondială neoficială, la fotbal.

RomaniaTV.net
24 ian. 2013, 13:36
Suedia este campioană mondială neoficială, la fotbal. A detronat-o pe Coreea de Nord VIDEO

Turneul final al Campionatului Mondial de fotbal se dispută o dată la patru ani, însă amatorii de statistici au la dispoziţie o competiţie care se cheamă „Campionatul Mondial Neoficială de Fotbal” şi care programează cel puţin 10 „finale” pe an.

Nu este o găselniţă, sistemul funcţionează încă din 1873, când Anglia a învins Scoţia cu scorul de 4-2, iar principiul este acelaşi care funcţionează în box: campionul îşi pune titlul în joc la fiecare meci şi prima înfrângere înseamnă, automat, detronarea sa.

De miercuri fotbalul mondial are o nouă campioană mondială neoficială la fotbal. Într-un meci jucat în Thailanda, la Cupa Regelui, scandinavii au învins cu scorul de 4-1, după loviturile de departajare, deţinătoarea titlului, Coreea de Nord. De remarcat că nord-coreeni erau campioni neoficiali din data de 15 noiembrie 2011, când au învins Japonia, de atunci ei având o serie de 15 meciuri fără înfrângere.

România a fost de patru ori campioană mondială neoficială, ultima oară în perioada 16 noiembrie 2005 – 23 mai 2006.

Secvenţe din meciul care i-a adus „titlul” Suediei