Sucurile dietetice, nocive pentru sănătate VIDEO

Sucurile dietetice sunt mai nocive decât cele îndulcite cu zahăr. Un raport al Institutului Naţional de Sănătate din Franţa arată că cei care consumă băuturi light prezintă un risc mai mare cu 60% de a face diabet zaharat decât oamenii care beau sucuri îndulcite cu zahăr. Mai mult, în ciuda faptului că sunt prezentate ca dietetice, sucurile fără calorii pot duce şi la obezitate, potrivit România TV.

12 feb. 2013, 12:04
Sucurile dietetice, nocive pentru sănătate VIDEO

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Sănătate din Franţa au monitorizat timp de 14 ani peste 66.000 de femei. Rezultatele studiului au arătat că sucurile dietetice cresc cu 60% riscul de a face diabet zaharat.

În alimentele de tip light, care sunt nişte alimente puternic antropizate, gustul dulce nu mai are semnificaţia de a aduce şi calorii şi atunci creierul dă comandă să reţină glucide din alte alimente pe care le mâncăm„, a declarat, la România TV, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Mai mult, spun specialiştii, sucurile dietetice sunt doar o iluzie şi mai mult ne îngraşă decât să ne menţină o siluetă suplă.

Nu numai că riscul de rezistenţă la insulină şi deci diabet creşte, dar creşte foarte mult şi riscul de supraponderalitate. Ca o măsură de precauţie cel mai bine este să renunţăm la astfel de alimente, pentru că ele determină până la urmă şi un fel de dependenţă„, a precizat Gheorghe Mencinicopschi.

Potrivit studiului, femeile sunt cele care consumă cele mai multe sucuri dietetice, aproape 3 pahare pe săptămână.

Citeşte şi Băuturile care conţin aspartam şi sirop de porumb, periculoase pentru sănătate