Suceava: Un preot a renunţat la maşina personală pentru una de pompieri VIDEO

În vremuri în care mulţi preoţi uită de modestie şi conduc maşini care mai de care mai puternice, un părinte din judeţul Suceava a renunţat la maşina personală pe care o conducea până acum pentru a-şi lua una cu adevărat impunătoare: o autospecială de pompieri.

RomaniaTV.net
19 mai 2012, 10:12
Suceava: Un preot a renunţat la maşina personală pentru una de pompieri VIDEO

Părintele Florea Gabriel Puiu, de la parohia Sfântul Dumitru din comuna Cornu Luncii, judeţul Suceava, a renunţat la maşina personală şi, cu banii primiţi şi cu un ajutor din partea unor colegi francezi, şi-a cumpărat o autospecială cu care să intervină în caz de incendiu.

Preotul nu s-a gândit de două ori înainte de a face investiţia, cu toate că a scos din propriul buzunar 4.000 de euro.

„Cum mi-a venit ideea pentru maşină? Simplu. Anul trecut, în septembrie, au ars cinci gospodării în Comuna Cornu Luncii. Şi văzând necazul am hotărât să cumpărăm o maşină de pompieri pentru a fi mai uşor pentru o primă intervenţie, pentru că şi cinci minute contează foarte mult, mai ales la un foc scăpat de sub control”, a spus preotul-pompier.

Până acum, dacă în Cornul Luncii izbucnea un incendiu, localnicii erau nevoiţi să aştepte pompierii care veneau de la zeci de kilometri distanţă. Acum, autospeciala preotului va interveni imediat. Părintele a fost deja instruit de pompierii de la ISU cum să folosească maşina, dar speră ca şi alţi localnici să se ofere voluntari pentru a fi pompieri.

„Autospeciala trebuie să fie în acţiune şi vara, şi iarna, în folosul cetăţenilor. Este un gest lăudabil şi ar fi bine să fie extins şi în alte comunităţi din Suceava. Cinste părintelui Florea”, a spus şeful ISU Suceava, colonel Ioan Burlui.