SUBIECTE BACALAUREAT 2012 ROMÂNĂ – SCRIS. Cum ţi se par?

SUBIECTE BACALAUREAT 2012 - ROMÂNĂ. Peste 172.000 de absolvenţi de liceu au intrat luni în focul probelor scrise ale Bacalaureatului 2012. Subiectele BACALAUREAT 2012 la limba şi literatura romana au fost aflate de RTV.NET. La probele scrise, candidaţii sunt supravegheaţi video în toate cele 615 centre din toată ţara. Aceasta este prima sesiune de bacalaureat în timpul căreia ministerul Educaţiei nu este condus de un ministru, ci de un secretar de stat care are drept de semnătură până la eventuala învestire a Ecaterinei Andronescu.

RomaniaTV.net
01 iul. 2012, 09:29

BACALAUREAT 2012. Luni absolvenţii de clasa a XII-a din liceele din toată ţara au susţinut proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat.

Pentru proba de luni a fost extrasă VARIANTA 4 unde elevii au avut de rezolvat trei subiecte.

În prima parte au avut un text din „Craii de Curtea-Veche” de Mateiu I. Caragiale cu 9 cerinţe. Pentru 30 de puncte ei au avut să numească sinonime, să explice rolul cratimei în secvenţa „s-o ajut”, să construiască un enunţ în care se foloseşte o locuţiune care să conţină substantivul „inimă”, să menţioneze tipul de perspectivă narativă din textul citat, să precizeze două motive literare identificate în text, să prezinte valoarea expresivă a verbelor la timpul imperfect din text, să ilustreze cu exemple, din text, două trăsături ale genului epic şi să comenteze în şase-zece rânduri o secvenţă din text.

La subiectul II au avut să scrie un text de tip argumentativ de 15-30 de rânduri despre calităţile umane, pornind de la ideile sugerate de afirmaţia lui Lucian Blaga: „Nu e de ajuns să ai mari calităţi, trebuie să ştii cum să le foloseşti cu rost”.

La ultimul subiect au avut să realizeze un eseu de două- trei pagini în care să prezinte tema şi viziunea despre lume dintr-un text poetic studiat, aparţinând lui Mihai Eminescu.

 

Pentru proba de luni au fost pregătite zece variante de subiecte. BACALAUREAT 2012: VEZI MODELE DE SUBIECTE şi BAREME DE CORECTARE la LIMBA ROMÂNĂ

RTV.NET a stat de vorbă cu un profesor şi vă spune CE TREBUIE SĂ FACEŢI CA SĂ OBŢINEŢI O NOTĂ BUNĂ, cum trebuie să abordaţi subiectele la bacalaureat şi ce trebuie să faceţi dacă vă blocaţi la un subiect.

Examenul a început la ora 9,00, iar absolvenţii claselor a XII-a vor avea la dispoziţie trei ore pentru a rezolva subiectele la română la bacalaureareat 2012.

BACALAUREAT 2012 continuă cu alte proble scrise:

3 iulie – Llimba şi literatura maternă

4 iulie – Proba obligatorie a profilului

6 iulie – Proba la alegere a profilului şi specializării.

În 8 iulie vor fi afişate rezultatele, iar în 9 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, vor fi depuse contestaţiile. În perioada 10 -12 iulie vor fi analizate contestaţiile, iar pe 13 iulie va fi afişarea rezultatelor finale.

Ministerul Educaţiei a publicat MODELE DE SUBIECTE pentru toate probele scrise de la BACALAUREAT 2012:

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la MATEMATICĂ

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la GEOGRAFIE

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la FIZICĂ

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la CHIMIE

BACALAUREAT 2012: Modele de subiecte şi bareme de corectare la ISTORIE