SUA vor relaţii „constructive” cu Venezuela şi susţin poporul venezuelan după moartea lui Chavez

Statele Unite susţin poporul din Venezuela în contextul morţii lui Hugo Chavez şi speră că vor exista "relaţii constructive" cu viitoarea administraţie de la Caracas, într-un "nou capitol" al istoriei acestei ţări, a declarat preşedintele Barack Obama.

06 mart. 2013, 07:37
SUA vor relaţii „constructive” cu Venezuela şi susţin poporul venezuelan după moartea lui Chavez

Deşi Hugo Chavez era un critic vehement al Statelor Unite, Washingtonul a transmis Venezuelei o dată cu mesajele de condoleanţe şi sprijinul lor pentru poporul din Venezuela şi interesul dezvoltării unor relaţii constructive cu Guvernul de la Caracas”, după cum se arată într-un comunicat al Casei Albe, citat presa americană.

Caracasul tocmai expulzase doi diplomaţi americani cu câteva ore înainte de moartea lui Hugo Chavez, acuzaţi de „conspiraţie„, susţinând că boala preşedintelui Venezuelei a fost provocată de „inamicii” ţării.

„În momentul în care Venezuela începe un nou capitol al istoriei, Statele Unite continuă să susţină politici favorabile principiilor democratice, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”, mai precizează comunicatul american.

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a decedat, marţi, la Caracas, din cauza cancerului, la vârsta de 58 de ani. Aflat la putere din 1999, Hugo Chavez fusese reales pentru un mandat de şase ani în octombrie 2012, înainte de a fi operat din nou pe 11 decembrie în Cuba.