Studiu: Daniel Funeriu, cel mai performant şi cel mai puţin performant ministru al Educaţiei

Cadrele didactice din învăţământul românesc consideră că Daniel Funeriu este "cel mai performant ministru al Educaţiei din ultimii 22 ani", dar şi "cel mai puţin performant ministru al Educaţiei din ultimii 22 de ani", potrivit unui studiu realizat de Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

21 feb. 2013, 12:33
Studiu: Daniel Funeriu, cel mai performant şi cel mai puţin performant ministru al Educaţiei

La întrebarea „Care credeti ca a fost cel mai performant ministru al Educatiei din ultimii 22 de ani?„, 25% dintre cei chestionaţi au răspuns Daniel Funeriu, 16% au răspuns Ecaterina Andronescu, tot 16%, Andrei Marga, 5%, Mircea Miclea, 2%, Cristian Adomniţei.

La întrebarea „Care credeţi că a fost cel mai puţin performant ministru al Educaţiei din ultimii 22 de ani?„, 22% dintre cei chestionaţi au răspuns Daniel Funeriu, 18%, Ecaterina Andronescu, 7%, Andrei Marga, 4%, Cristian Adomniţei, 3%, Mihai Hârdău, tot 3%, Liviu Pop, 2% Ioan Mang.

Cercetarea a fost realizată în sistemul universitar pe un eşantion de cadre didactice universitare. 28% dintre respondenţi sunt profesori doctori, 27% sunt conferenţiari doctori, 27% sunt lectori doctori, 12%, asistenţi doctori şi 6%, doctoranzi.

Datele au fost adunate în perioada 11-21 ianuarie. Volumul eşantionului a fost de 1.121 de profesori din mediul universitar.

CITEŞTE ŞI: Câţi ani cred profesorii că ar trebui predată religia la clasele din preuniversitar