STUDIU: Câte bacterii se află pe telefoanele mobile

Un grup de studenţi ai Universităţii Surrey din Marea Britanie a aflat, cu ajutorul unui test bacteorologic, câţi microbi, bacterii şi microorganisme dăunătoare se află pe telefoanele mobile imediat după folosirea acestora.

RomaniaTV.net
22 feb. 2013, 14:57
STUDIU: Câte bacterii se află pe telefoanele mobile

Studenţii britanici care urmează o specializare bacteorologică în cadrul Universităţii Surrey au fost curioşi să afle câte bacterii se pot afla pe suprafeţele telefoanelor mobile. Aceştia se aşteptau la rezultate surprinzătoare, care, în cele din urmă s-au şi confirmat, relatează dailymail.co.uk.

După ce au reuşit să imprime întreaga porţiune a unui telefon mobil pe o lamelă specială de microscop, în doar trei zile rezultatele pe care studenţii le aşteptau au fost cu adevărat uimitoare.

O mare porţiune din ecranul telefoanelor este acoperită în mod constant de microorganisme care, din fericire, nu sunt periculoase pentru corpul uman, susţin studenţii implicaţi în acest studiu.

Potrivit acestui studiu aproximativ 20 la sută dintre utilizatorii de telefoane mobile sunt purtători ai acestor microorganisme care se găsesc de cele mai multe ori în canalele nazale ale oamenilor.

Coloniile de bacterii care se formează pe suprafeţele telefoanelor provin din flora invizibilă de microorganisme a corpului uman.

Doctorul Simon Park, lector universitar în biologie moleculară, susţine că acest experiment făcut de studenţi îi ajută să descopere o lume microbiologică pe suprafeţe ale unor obiecte folosite zi de zi.

„Din aceste imagini se poate vedea foarte clar felul în care aceste bacterii cresc pe suprafaţa telefoanelor mobile. Bacteria care se dezvoltă în acest caz se numeşte Bacillus mycoides. Acest mod de dezvoltare al bacteriilor este unic în cazul bacteriei. Din aceste rezultate se pare că telefoanele nu ţin minte doar numere ci şi ce fel de contacte are fiecare om cu suprafeţe ce ajută la dezvoltarea microorganismelor”, susţine Simon Park.