Care este cel mai bun loc pentru nou-născuţi în 2013. Află pe ce loc este România în top

Elveția este cel mai bun loc pentru nou născuţi în 2013, iar România se află doar pe locul 56 - în spatele unor ţări ca Serbia, Algeria şi Africa de Sud, arată un raport Economist Intelligence Unit.

RomaniaTV.net
29 nov. 2012, 12:43
Care este cel mai bun loc pentru nou-născuţi în 2013. Află pe ce loc este România în top

Persoanele născute în Elveţia tind să fie cele mai fericite. De asemenea, indicii calităţii vieţii, precum bunăstarea, sănătatea și încrederea în instituțiile publice, sunt destul de ridicaţi în această seară, potrivit DailyMail.

Țările scandinave Norvegia, Suedia și Danemarca sunt, de asemenea, în top cinci în indexul de „calitate a vieții”, cu focus pe cel mai optim loc pentru nou născuţi. România nu s-a calificat în primele 50, ajungând abia pe locul 56 din 80 de ţări.

Economist Intelligence Unit (EIU) este o companie soră a The Economist, care încearcă să aprecieze țara care va oferi cele mai bune oportunități pentru o viață sănătoasă, sigură și prosperă, în anii care vor veni.

Indicele lor se leagă de rezultatele sondajelor subiective de satisfacţie în viață – cât de fericiți spun oamenii că sunt – şi determinanți obiectivi de calitate a vieții în diferite țări.

Unul dintre cei mai importanți factori este averea materială, dar în joc intră și alți factori – inclusiv rata criminalităţii, încrederea în instituțiile publice și sănătatea vieții de familie.

În total, indicele ia în considerare 11 factori determinanţi.

Aceştia includ factori imobili, cum ar fi geografia, şi alţii care se schimbă încet în timp, cum ar fi demografia, caracteristicile sociale și culturale, precum și starea economiei mondiale.

LISTA COMPLETĂ A ŢĂRILOR POATE FI VĂZUTĂ AICI.