Studenţii au început goana după chirii. Preţurile sunt cu 20 la sută mai mici decât în octombrie

Studenţii au început goana după găsirea unei locuinţe ieftine. Acum chiriile sunt mai mici decât în perioada cazărilor din septembrie şi octombrie când preţurile explodează. Astfel, unii studenţi, mai ales de anul I, preferă sa plătească în plus o lună înainte de începerea cursurilor, decât sa plătească o chirie mai mare din toamnă un an întreg.

RomaniaTV.net
27 aug. 2012, 07:54
Studenţii au început goana după chirii. Preţurile sunt cu 20 la sută mai mici decât în octombrie

Studenţia este sinonimă cu locuitul în cămin, însă unii studenţi nu prind locuri sau îşi doresc să locuiască în condiţii similare cu cele de acasă, astfel că încă din această perioadă au început goana după chirii. Un motiv este dat de faptul că preţurile sunt acum şi cu 20 la sută mai mici decât în perioada cazărilor, respectiv septembrie-octombrie. Astfel, studenţii preferă să plătească o lună în plus, faţă de cele nouă ale anului universitar, numai să nu fie nevoiţi să aibă parte de chirii foarte mari.

În momentul de faţă, o garsonieră dintr-o zonă din marginea Bucureştiului poate fi achiziţionată cu preţuri cuprinse între 140 şi 180 de euro pe lună, pentru un apartament cu două camere se plăteşte între 180 şi 250 de euro pe lună, iar unul cu 3 camere poate fi închiriat cu sume cuprinse între 250 şi 300 de euro pe lună. Dealtfel, aceasta din urmă este o foarte bună opţiune pentru cei care doresc să locuiască în trei, fiecare în câte o cameră.

Pentru cei care au părinţi cu ceva mai multă dare de mână şi îşi permit să locuiască în centru o garsonieră costă între 220 şi 330 de eruo pe lună, pentru un apartament cu două camere trebuie să scoată din buzunar 250-360 euro, iar pentru un apartament cu trei camere chiria ajunge până la 450 de euro pe lună.