STRIGĂTOR LA CER. O fetiţă operată de TUMORĂ, respinsă de şcolile din Capitală pentru clasa zero

O fetiţă nu poate să se înscrie la CLASA ZERO pentru că este refuzată de şcoli. Fetiţa a fost operată de o tumoră cerebrală şi este în perioada de recuperare. Deşi psihologii spun că ea poate fi încadrată într-o şcoală normală, directorii refuză cu o explicaţie şocantă: nu corespunde politicii şcolii.

RomaniaTV.net
22 apr. 2013, 10:54
STRIGĂTOR LA CER. O fetiţă operată de TUMORĂ, respinsă de şcolile din Capitală pentru clasa zero

Alexia are 8 ani şi a fost diagnosticată cu tumoră cerebrală. Copila a suferit o intervenţie chirurgicală şi a urmat apoi o perioadă de recuperare. Acum fetiţa are abilităţile unui copil de 6-7 ani şi vrea să se înscrie în clasa pregătitoare.

Mama Alexiei a fost refuzată până acum de trei unităţi de învăţământ din Capitală, printre care se numără şi Colegiul Mihai Eminescu. La acestă şcoală, copila este arondată, însă conducerea a anunţat părinţii că Alexia ,,nu corespunde politicii unităţii de învăţământ” şi dacă ar veni la ore ar deranja ceilalţi elevi.

Directorul unităţii de învăţământ a fost contactat de România TV, însă acesta a spus că nu are timp pentru explicaţii.

Mama copilului a făcut o reclamaţie la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

„E o atitudine discriminatorie. Pentru noi, toţi copiii trebuie cuprinşi într-o formă de învăţământ, iar latitudinea conducerii mi se pare deplasă. E un abuz în mod clar. Probabil că mâine voi trimite o echipă să verifice acolo”, a spus Constantin Traistaru, inspectorul general şcolar al Municipiului Bucureşti.

Citeşte: Concurenţă la CLASA PREGĂTITOARE mai ceva ca la facultate. Vezi care sunt cele mai căutate şcoli