Strigătele disperate ale oamenilor: „Vă rog, ajutaţi-ne, suntem vai de capul nostru”

De mai bine de opt zile, mii de oameni au căzut victime ninsorilor abundente. Indiferent că vorbim de cei blocaţi sub nămeţii din Vrancea, Buzău sau Ialomiţa, sau de cei din Capitală care îşi ştiu familiile izolate.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 12:09
Strigătele disperate ale oamenilor: „Vă rog, ajutaţi-ne, suntem vai de capul nostru”

În fiecare zi, la RTV.NET vin mesaje prin care strigătele de disperare ale oamenilor încercă să se facă auzite şi să atragă atenţia autorităţilor. Sunt persoane care nu au mai primit niciun semn de viaţă de zile întregi de la cei dragi.

Cătălin din Tulcea strigă după ajutor pentru că iubita lui este izolată în judeţul Buzău, comuna Mihăileşti, sat Colţăneni. „De o săptămână şi ceva nu este curent sau telefon şi nu ştie nimic nimeni de ei. Prietena mea este persoană cu handicap gratul I, are pareză spastică şi trăieşte cu bunica ei. Vă rog mult, să-i ajute cineva„.

Comuna Florica, acoperită de nămeţi în ultimele zile, este situată la 6 km de E 85. Acolo, situaţia este tragică pentru că locuitorii au dispărut fără urmă sub valul de zăpadă.

Nu mai ştiu nimic despre bunica mea de luni, 6 februarie, şi nu pot lua legătura cu niciun vecin pe telefonul mobil. Bunica este singură, este bolnavă, are peste 70 de ani. Cu siguranţă nu mai este curent electric în zonă de când a început viscolul şi din acest motiv nu putem comunica. Vă rog, dacă reporterii sunt în zona Glodeanu Siliştea, nu este foarte departe de Florica, ar putea ajunge şi în această localitate”, scrie Iuliana Stegaru din Bucureşti.

Anca Tatiana Hhedzira spune că prefectul de Călăraşi are alte preocupări. Sunt mii de apeluri de ajutor, mai ales pentru că nu este curent. „Sunaţi prefectul de Călaraşi şi întrebaţi-l dacă ştie de situaţia de la Săruleşti-Gară. Nu ştie pentru că nu-l intresează pentru că primarul de acolo nu este de la PDL şi ce rost are să trimită ajutoare. Suntem vai de capul nostru.

În satul Găvăneşti, judeţul Buzău de 10 zile este oprit curentul electric.

Zăpada are 3-4 metri, acoperă casele. Sunt bătrâni izolaţi. O pâine de 1 leu costă 10 lei! Autorităţile sunt complet indiferente. Am sunat de nenumărate ori şi… NIMIC!!!!  Vă rog, ajutaţi-ne!”, spune Costin Dumitru.

Situaţia este tragică şi la Săgeata. Iulian Gavriluţă spune că a primit un telefon de la un amic care este DISPERAT.

„Le trebuie apă, mâncare şi medicamente. Acolo, e cazul unui copil de numai 3 luni îngheţat tun. Azi a venit un elicopter mare, dar nu a adus nimic, a luat un caz special de acolo. Oamenii sunt disperaţi, ies în stradă. Au tăiat găini, tot ce au. E vorba de viaţă şi de moarte. Situaţia e dramatică, mai ales că acolo nu există Consiliu Local, iar ameţita de primariţă e vai de mama ei”.

Comuna Brădeanu din judeţul Buzău şi multe altele, blocate de 4-5 zile, fără curent, fără telefon fără mâncare.

„Avem părinţi acolo de viaţa cărora nu ştim nimic. Am sunat la primărie, dar telefoanele sunt moarte, am sunat la 112 şi m-au transferat la 112 Buzău. De acolo m-a tranferat la pompieri care mi-au dat nişte numere de telefon de la primăria Smeeni, dar nici aici nu răspunde nimeni. Nimeni nu ştie nimic, autorităţile sunt depăşite total, iar noi suntem disperaţi că nu ştim ce este acolo şi dacă…„, a scris Sorin Constantin.

Mihaela are bunicii în comuna Sutelnici, judeţul Buzău şi spune că situaţia celor de acolo este critică. „Nu au curent de 5 zile. Zăpada este la nivelul casei. Nu au apă, butelia a îngheţat şi nu au mâncare. Mor oamenii în casă. Vă cerem ajutorul.  Anunţaţi autorităţile. Ştim că sunt mii de cereri asemănatoare dar avem nevoie de înţelegere şi de o mână de ajutor. Oamenii sunt foarte bătrâni şi bolnavi”.