Strănutul te poate ucide

Cei care conduc maşina când sunt răciţi se expun şi îi expun şi pe alţii unui pericol mult mai are decât cred: dacă strănută, îşi suflă nasul sau îşi iau ochii de la drum ca să caute o batistă, riscul unui accident creşte masiv, potrivit descopera.ro. În fiecare iarnă, în Marea Britanie, din aceste cauze au loc aproximativ 2.500 de accidente rutiere.

RomaniaTV.net
16 feb. 2013, 18:06
Strănutul te poate ucide

Cel mai riscant e mersul pe autostrăzi, unde se circulă cu viteză mare, iar un şofer care strănută poate parcurge 15 metri cu ochii închişi, dacă strănută.

Şoferilor li se recomandă să lase spaţiu de frânare mai mare (patru lungimi de maşină în plus), pentru a compensa distanţa mai mare de frânare în asemenea cazuri.

Citeşte şi: Ce FEŢE fac oamenii înainte să strănute GALERIE FOTO

Un studiu realizat de Halfords Autocentres a arătat că 2,6 milioane de şoferi din Marea Britanie au recunoscut că se întâmplă să îşi ia ochii de la drum în cazul în care sunt răciţi sau au gripă. 40% dintre persoanele chestionate au afirmat că s-au dus la lucru chiar şi atunci când se simţeau rău, iar în timpul iernii, aproximativ un sfert dintre şoferi s-au simţit rău în timp ce se aflau la volan.

Poliţia recomandă şoferilor ca, atunci când nu se simt bine, să stea acasă, pentru a nu îi expune riscului pe ceilalţi şoferi şi pe pietoni, mai ales când iau medicamente. Este recomandată verificarea prospectului sau ambalajului pentru a afla dacă există avertizări privind şofatul, dacă medicamentul respectiv produce o stare de moleşeală/somnolenţă.

Citeşte şi: De ce ai cârcei, ţi se bate ochiul sau tresari în somn. Ce spun medicii şi ce trebuie să faci