Cât de periculos este să urci RĂCIT la volan. Avertismentul poliţiştilor

Să te urci la volan atunci când eşti răcit este mult mai periculos decât crezi, spun cercetătorii.

RomaniaTV.net
15 feb. 2013, 13:39
Cât de periculos este să urci RĂCIT la volan. Avertismentul poliţiştilor

Strănutul, căutarea unui şerveţel şi suflarea nasului sunt de vină pentru 2.500 de accidente pe săptămână doar în Marea Britanie în timpul iernii. Cel mai periculos este pe autostradă, unde șoferii pot merge şi 15 metri cu ochii închiși în timpul unui strănut.

Șoferii sunt sfătuiți să menţină un plus de patru maşini distanţă ca lungime de frânare când se confruntă cu o răceală sau cu o gripă.

Studiul, realizat de Halfords Autocentres, a arătat că nouă la sută din cei 2.6 milioane de șoferi pe drumurile din Marea Britanie au recunoscut că îşi iau ochii de la drum din cauza unei răceli sau gripe.

Poliţia sfătuieşte şoferii care se simt rău să stea acasă și să nu-i pună pe ceilalți participanți la trafic în pericol, potrivit DailyMail.

„Strănutul poate fi foarte violent, iar şoferul poate închide ochii temporar, mai ales cu o raceală severă. Conducerea unui automobil cu astfel de simptome ar fi cu siguranță iresponsabil și ar putea fi un factor agravant în orice accident care a dus la un prejudiciu grav sau moarte”, a avertizat poliţia.