Stop fumat! Cum ajuţi un fumător să renunţe la acest viciu

Nu este de ajuns să spui "stop fumat" şi gata te transformi într-o persoană care urăşte ţigările. Unii spun că este nevoie de multă voinţă pentru a nu mai fuma. Alţii susţin contrariul: îţi zici "stop fumat" şi viaţa ia o altă turnură.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 21:22
Stop fumat! Cum ajuţi un fumător să renunţe la acest viciu

Marele scriitor Mark Twain spunea că „să renunţi la fumat e cel mai uşor lucru din lume. Ştiu asta pentru că am făcut-o de mii de ori”. Provocarea nu este să renunţi la fumat, ci să devii un nefumător. Pare doar o diferenţă de nuanţă însă este vorba despre un nou stil de viaţă. Nu este de ajuns să spui „stop fumat” şi, la câteva minute după ce ai stins ţigara, să tânjeşti după un fum. E nevoie de ajutorul familiei pentru ca ţigările să devină o amintire.

Iată câteva sfaturi despre ce trebuie să facă sau să nu facă familia şi prietenii pentru ca un fumător să spună pentru totdeauna „Stop fumat!„:

Oferă-i ex-fumătorului tot suportul de care are nevoie

Respectă faptul că cel care renunţă este la conducere. Este vorba despre stilul său de viaţă, el este cel care are o provocare de înfruntat, nu tu.

Întreabă persoana respectivă dacă vrea ca tu să o întrebi regulat despre cum se simte. Spune-i că eşti alături de ea şi că poate oricând să apeleze la tine în cazul în care are nevoie de vorbe de încurajare.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Măsură RADICALĂ antifumat: Cei care vor să cumpere ţigări ar putea avea nevoie de autorizaţie