Stolojan, despre acuzaţiile ANI: E absurd să nu declari toate acţiunile. Voi verifica declaraţia

Theodor Stolojan afirmă că nu a fost înştiinţat de ANI cu privire la acuzaţiile că nu şi-a trecut în declaraţia de avere acţiunile cumpărate la Transgaz Mediaş, precizând că nu a omis în mod intenţionat să-şi completeze respectivul document.

RomaniaTV.net
24 apr. 2013, 13:17
Stolojan, despre acuzaţiile ANI: E absurd să nu declari toate acţiunile. Voi verifica declaraţia

„O să verific declaraţia de avere depusă în mai 2012. În aprilie 2012 am cumpărat acţiuni Transgaz. Dacă am omis acest lucru, a fost neintenţionat şi pot demonstra oricând veniturile dincare am achiziţionat acele acţiuni. Am vândut acţiuni la SIF Transilvania şi am cumpărat acţiuni Transgaz. Rămâne să verific declaraţia când mă întorc în Bucureşti. N-am fost informat sub nicio formă de ANI. Azi am aflat din presă. Voi verifica declaraţia mea de avere depusă în 2012, am convingerea că am declarat absolut toate acţiunile. E absurd să nu le declari. Am completat-o personal şi de aceea mă mir că există această problemă. E o ipoteză să-mi fi scăpat mie. Pot demonstra oricui provenienţa sumelor pentru că trasferurile se fac prin bănci. Nu am primit nicio înştiinţare din partea ANI”, a declarat, Theodor Stolojan, la România TV.

ANI îi acuză pe Theodor Stolojan de fals în declaraţii, pe Marian Vanghelie pentru diferenţe între venituri şi avere, pe Klaus Johannis, Aristotel Căncescu şi pe Nicuşor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Europarlamentarul Theodor Stolojan, membru PDL, este acuzat de ANI de fals în declaraţiipentru că nu şi-a trecut în declaraţiile de avere şi de interese completate la data de 25 mai 2012 acţiunile la Transgaz Mediaş, în cazul său fiind sesizat Parchetul ICCJ.