Stenogramele din biroul lui Crin. Ce i-a spus Băsescu, la întâlnirea de la Parlament

Traian Băsescu şi Crin Antonescu au avut, marţi seara, în cadrul întâlnirii de la Parlament, un schimb de replici în ceea ce priveşte presiunile asupra justiţiei, susţine România TV. Preşedintele l-ar fi somat pe liderul liberal să înceteze presiunile prin intermediul ministrului Pivniceru.

RomaniaTV.net
23 ian. 2013, 20:02
Stenogramele din biroul lui Crin. Ce i-a spus Băsescu, la întâlnirea de la Parlament

„Încetaţi presiunile asupra Justiţiei, prin Mona Pivniceru şi Dan Voiculescu! Ne afectează pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare pe Justiţie la Bruxelles. În joc e soarta României! În joc e aderarea acestei ţări la Schengen!”, i-ar fi spus Traian Băsescu lui Crin Antonescu.

În replică, preşedintele Senatului i-a spus şefului statului că nu este implicat în jocurile politice la care ar fi făcut trimitere Băsescu.

„N-avem ce discuta pe acest subiect. Eu, Crin Antonescu, nu am nicio legătură cu Justiţia! Nu mă priveşte!”, ar fi afirmat liderul liberal.

Potrivit România TV, în timpul discuţiei cu Crin Antonescu, preşedintele a amintit de situaţia tensionată şi blocajul din CSM, de impasul în care s-a ajuns în numirea Procurorului General şi Procurorului Şef DNA, de presiunile care se fac asupra Justiţiei şi de campaniile de decredibilizare a Justiţiei şi a instituţiilor.

Conform sursei citate, premierul Victor Ponta i-ar fi solicitat lui Băsescu un punct de vedere cu privire la posibilitatea organizării alegerilor europarlamentare la pachet cu scrutinul prezidenţial.
„Aşteptăm un răspuns de la dumneavoastră la propunerea de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele prezidenţiale”, ar fi spus Ponta.
„Ar putea fi comasate alegerile europarlamentare cu referendumul pentru revizuirea Constituţiei. Iar alegerile prezidenţiale să fie la termen”, ar fi răspuns Băsescu. 

Traian Băsescu a avut, marţi seară, în jurul orei 20, o întrevedere cu preşedinţii celor două Camere şi cu primul-ministru, discuţiile având ca subiect posibilitatea devansării alegerilor prezidenţiale şi raportul MCV pe care urmează să-l dea publicităţii Comisia Europeană.

Întrevederea a fost solicitată chiar de către şeful statului, discuţiile având loc la Palatul Parlamentului, în biroul lui Crin Antonescu. Cei trei au abordat chestiunea unei eventuale devansări a alegerilor prezidenţiale programate pentru 2014 astfel încât acestea să se desfăşoare simultan cu alegerile europarlamentare, în mai sau iuni 2014. Preşedintele a evitat să dea un răspuns tranşant, spunând că va examina problema.