Stelele de mare care ucid recifele de corali, combătute de cercetătorii australieni

O echipă de cercetători a descoperit o metodă de combatere a stelelor de mare cu coroană de spini, care ucid recifele din Marea Barieră de Corali a Australiei, a anunţat luni o universitate australiană.

RomaniaTV.net
09 oct. 2012, 10:45
Stelele de mare care ucid recifele de corali, combătute de cercetătorii australieni

Cercetătorii australieni au creat o substanţă compusă din carbonaţi şi proteine extrase din ţesuturile animale, care fac să crească bacterii ce ucid aceste stele de mare. Aceasta este o metodă sigură de a controla coloniile de stele de mare, dar încă mai trebuie evaluat şi efectul ei asupra altor specii şi asupra mediului înconjurător, scrie Agerpres.

Institutul australian pentru Ştiinţe Marine a avertizat luna aceasta că Marea Barieră de Corali a pierdut peste jumătate din recife în ultimii 27 de ani din cauza schimbărilor climatice, a furtunilor şi a acestei specii de stea de mare.

Marea Barieră de Corali adăposteşte 400 de tipuri de corali, 1.500 de specii de peşti şi 4.000 de varietăţi de moluşte. Deteriorarea sa a început în anii 1990 din cauza încălzirii apei oceanului şi a creşterii acidităţii acesteia ca urmare a concentraţiei tot mai mari de dioxid de carbon în atmosferă.