Steaua a început grupele Ligii Europa cu un EGAL: Scor 2-2, la VfB Stuttgart

Steaua a încheiat 2-2 prima partidă jucată în grupa E a Ligii Europa, pe terenul lui VfB Stuttgart. Roş-albaştrii au condus cu 2-1 din minutul 80, prin golul marcat de Rusescu, dar au fost egalaţi în minutul 85. În celălalt meci al grupe E, FC Copenhaga a câştigat cu 2-1 meciul cu norvegienii de la Molde.

RomaniaTV.net
20 sept. 2012, 13:45
Steaua a început grupele Ligii Europa cu un EGAL: Scor 2-2, la VfB Stuttgart

Steaua nu a obţinut la Stuttgart victoria mult dorită, însă a plecat neînvinsă de pe terenului celui mai puternic adversar din grupa E a Ligii Europa. Meciul a fost unul pasionant, cu multe faze de poartă, iar cele patru goluri marcate în intervalul de 90 de minute sunt prea puţine cu situaţiile iminente de gol salvate de cei doi goalkeeperi.

Dealtfel, scorul a fost deschis foarte repede, în minutul 5, când bosniacul Vedad Ibisevic l-a învins pe Tătăruşanu cu o lovitură de cap. Steaua a replicat imediat şi după câteva zeci de secunde a reuşit egalarea, în urma unei acţiuni create de Nikolic şi finalizate de Chipciu.

Următoarele două goluri s-au marcat în ultimele zece minute, dar în acest interval de timp ambele formaţii au avut mari şanse de a trece în avantaj. Nemţii au fost cei care au avut situaţii mai clare, dar Cacau a nimerit de două ori transversala, în minutele 53 şi 68.

Aproape împotriva cursului jocului, Adi Popa a obţinut un penalty în minutul 80, graţie căruia a Rusescu a adus Steaua în avantaj pe tabelă, scor 2-1. Bucuria avea să ţină însă doar cinci minute, reduta lui Reghecampf prăbuşindu-se sub presiunea nemţilor, care au profitat de o nesincronizare între Tătăruşanu şi Szukala. Niedermaier a fost cel care a egalat, în minutul 85.

Până la final, Tătăruşanu a avut două intervenţii extraordinare la aceeaşi fază, în minutul 90, respingând şuturile lui Ibisevic şi Harnik şi salvând-o pe Steaua de la înfrângere. S-a încheiat VfB Stuttgart – Steaua 2-2, iar pentru echipa noastră urmează meciul cu FC Copenhaga, de pe teren propriu, în data de 4 octombrie.

Tot în grupa E, joi seara, s-a mai jucat partida FC Copenhaga – Molde, scor 2-1.

Cele mai importante faze ale meciului:

Min. 90+3 Finalul meciului.

Min. 90 Tătăruşanu o salvează pe Steaua de la înfrângere! Portarul Stelei are două intervenţii uluitoare, la şuturile din apropiere ale lui Ibisevic şi Harnik.

Min. 89 O nouă nesincronizare între Tătăruşanu şi Szukala era să se termine prost pentru echipa noastră. În cele din urmă, balonul se duce în corner.

Min. 85 GOL Stuttgart! După primirea golului nemţii au asediat poarta lui Tătăruşanu, iar la una dintre faze, Niedermaneier a speculat nesincronizarea dintre Tătăruşanu şi fundaşii Stelei. Stuttgart – Steaua 2-2!

Min. 81 Ultima schimbare la Steaua: Latovlevic a intrat în locul lui Pârvulescu.

Min. 80 GOOOL STEAUA! Rusescu a transformat lovitura de la 11 metri! Portarul nemţilor a intuit colţul, dar jucătorul nostru a executat perfect! Stuttgart – Steaua 1-2!

Min. 79 Penalty pentru Steaua!! Adi Popa a fost faultat în careu, de Rodriguez!

Min. 76 Ritmul meciului este extrem de alert, iar fazele alternează de la poartă la alta. Sakai a şutat puternic, din unghi, dar Tătăruşanu a intervenit excelent, respingând balonul.

Min. 71 Steaua dă replica prin Pintilii, dar şutul acestuia trece pe lângă poarta lui Ulreich.

Min. 68 A doua bară a nemţilor. Cacau a reluat din nou în transversala porţii lui Tătăruşanu!

min. 62 Prima schimbare la Stuttgart: Okazaki a intrat în locul lui Tunay Torun.

Min. 58 Este rândul steliştilor să pună presiune pe gazde. Jucătorii lui Reghecampf combină frumos şi sunt periculoşi la poarta lui Ulreich. Rusescu trage din afara careului, dar goalkeeper-ul lui Stuttgart reţine.

Min. 56 Uriaşă ocazie irosită de Nikolic! Atacantul Stelei, singur cu portarul, alunecă în momentul şutului şi reia peste bară, din 8 metri!

Min. 53 Bară Stuttgart! Presiune imensă la poarta Stelei, iar Tătăruşanu este salvat de transversală, la lovitura de cap a lui Cacau!

Min. 51 Eroare uluitoare a steliştilor la un corner, ei omiţând să aşeze un om în faţa celui care a executat lovitura de colţ. Nemţii au combinat nestingheriţi, dar Ibisevic a ratat ţinta.

Min. 48 Steaua a început foarte tare repriza secundă, iar presingul său agresiv, dă roade. Adi Popa are o acţiune bună, dar şutul său, în diagonală, se duce paralel cu poarta.

Min. 46 Dublă schimbare la Steaua: Rusescu l-a înlocuit pe Filip, iar Pintilii a intrat în locul lui Prepeliţă.

Min. 46 A început repriza secundă.

Min. 45 Finalul primei reprize.

Min. 43 Echipele au mai scăzut ritmul pe acest final de repriză şi nu mai atacă periculos.

Min. 38 Hajnal execută excelent o lovitură de colţ, dar lovitura de cap a lui Rodriguez, din centrul careului nostru, trece puţin peste transversală.

Min. 34 Jocul s-a mutat al poarta noastră, iar bosniacul Vedad Ibisevic a reluat şi el periculos cu capul, dar mingea a trecut puţin pe lângă bară.

Min. 30 Uriaşă ocazie a Stelei! Szukala a trimis cu capul puţin pe lângă poarta nemţilor, din centrarea lui Bourceanu.

Min. 28 Steaua beneficiază de o lovitură liberă de la 22 de metri. Chipciu a fost faultat, iar Kvist a primit primul cartonaş galben al meciului.

În celălalt meci al grupei E, FC Copenhaga a deschis scorul în întâlnirea cu Molde, prin golul lui Claudemir, din minutul 20.

Min. 25 Cacau şutează şi el din afara careului, de la 25 de metri, dar pe lângă poarta noastră.

Min. 23 Căpitanul gazdelor, Gentner, şutează periculos de la 22 de metri, dar mingea trece puţin peste poarta lui Tătăruşanu.

Min. 17 Niedermaier îşi încearcă şi el norocul, din marginea careului nostru de 16 metri, dar şutul său, la firul ierbii, este reţinut de Tătăruşanu.

Min. 15 Stuttgart are o mare ocazie de a reveni în avantaj, dar Tătăruşanu reuşeşte să respingă şutul pe jos al lui Ibisevic.

Min. 15 Gentner reia cu capul pe lângă poarta noastră, din 6 metri, după o lovitură liberă executată de Hajnal.

Min. 11 Bourceanu şutează din lovitură liberă de la 20 de metri, dar mingea trece pe lângă poarta nemţilor.

Min. 6 GOOOL Steaua! Chipciu a egalat pentru roş-albaştrii, după numai 60 de secunde! Nikolic a scăpat spre poarta lui Ulreich, l-a driblat pe goalkeeper-ul nemţilor, iar mingea a ajuns la Chipciu, care a trimis-o în plasă. VfB Stuttgart – Steaua 1-1!

Min. 5 GOL Stuttgart! Ibisevic a adus în avantaj formaţia gazdă. Atacantul bosniac a marcat cu capul, din centrarea lui Tamas Hajnal. Stuttgart – Steaua 1-0!

Min. 1 Steaua a început curajos şi a avut deja prima acţiune la poarta lui Ulreich. Filip a şutat însă pe lângă poartă.

Steaua a mai jucat de 13 ori împotriva echipelor germane în cupele europene, însă a câştigat o singură dată, pe 8 decembrie 1957, când a învins-o cu 3-1 pe Borussia Dortmund, la Bucureşti. Roş-albaştrii nu au câştigat însă niciodată în Germania.

Min. 1 A început partida de la Stuttgart.

Componenţa formaţiilor:

VfB Stuttgart: Ulreich – Sakai, Neidermeier, Rodriguez, Boka – Kvist, Gentner – Hanjal, Cacau, Torun – Cacau.

Steaua: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Pârvulescu – Prepeliţă – A. Popa, Bourceanu, L. Filip, Chipciu – Nikolic.