Steaua a avut noroc. UEFA a fost însă neîndurătoare cu Fenerbahce şi Beşiktaş

Vicecampioana Turciei, Fenerbahce Istanbul, a fost exclusă două sezoane din cupele europene, în timp Beşiktaş Istanbul, a primit intedicţia de a evolua în sezonul 2013/2014 al Liga Europa în acest an. Ambele grupări sunt acuzate de trucarea unor partide.

25 iun. 2013, 18:43
Steaua a avut noroc. UEFA a fost însă neîndurătoare cu Fenerbahce şi Beşiktaş

Comisia de Disciplină a UEFA a dat marţi verdictul şi în cazul grupărilor turce Beşiktaş şi Fenerbahce Istanbul, bănuite de aranjarea unor meciuri. Potrivit unui comunicat al forului fotbalistic continental, Fenerbahce a fost exclusă din următorii trei ani ai cupelor europene, inclusiv din sezonul 2013/2014 al Ligii Campionilor, dar sancţiunea pentru al treilea sezon a fost suspendată pentru o perioadă probatorie de cinci ani, astfel că Fenerbahce are şansa de a se înscrie în competiţiile europene în sezonul 2015/2016.

În schimb, Beşiktaş nu are dreptul de a participa în sezonul 2013/2014 al Ligii Europa.

Ambele cluburi vor face apel la această decizie.

UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva cluburilor Fenerbahce şi Beşiktaş în legătură cu activităţi privind aranjarea de meciuri. Alături de cele două grupări turce, în vizorul forului de la Nyon s-a aflat şi Steaua, după sentinţa ÎCCJ în dosarul Valiza.

Comisia de Control şi Disciplină a UEFA a anunţat, marţi, şi decizia oficială în cazul echipei Steaua, care arată că gruparea campioană a României nu va putea participa într-o ediţie de cupă europeană în care se va califica, această sancţiune fiind suspendată pentru o perioadă de probă de cinci ani.