Steagul Ungariei a fost incendiat la Cluj, de fanii Rapidului. Clubul a fost sancţionat

Echipa Rapid a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a LPF cu disputarea unui meci fără spectatori, în urma incidentelor de la partida de luni din deplasare cu CFR Cluj (0-0), din etapa a 23-a a Ligii I. Suporterii giuleştenilor au dat atunci foc unui steag al Ungariei.

20 mart. 2013, 09:13
Steagul Ungariei a fost incendiat la Cluj, de fanii Rapidului. Clubul a fost sancţionat

Naţionala României joacă vineri la Budapesta, în preliminariile CM 2014, iar unii suporteri înţeleg prost această rivalitate şi s-au dedat deja la acte reprobabile. Astfel, fanii Rapidului prezenţi în tribune la partida de campionat de la Cluj (CFR – Rapid 0-0) au dat foc unui drapel al Ungariei.

Federaţia Maghiară de Fotbal s-a sesizat în urma acestui incident şi a trimis o scrisoare forului omolog de la Bucureşti şi cere pedespe penale pentru cei care au scandat expresii extremiste şi au dat foc drapelului.

Ca urmare a incidentelor de la Cluj, Comisia de Disciplină a LPF a sancţionat Rapidul cu disputarea unui meci fără spectatori şi amendă de 30.000 de lei. De asemenea, clubul CFR Cluj a primit o amendă de 10.000 de lei.

Suporterii care au dat foc drapelului Ungariei nu au fost încă depistaţi.

Rapid Bucureşti va disputa fără spectatori meciul de pe teren propriu, cu Pandurii Târgu Jiu, din etapa a 24-a a Ligii I.