Statul mult pe scaun UCIDE. Află de ce

Veste proastă pentru persoanele sedentare. Potrivit unui studiu citat de huffingtonpost.com, femeile care petrec pe scaun mai mult de şase ore pe zi au, pe o perioadade 13 ani, un risc de deces mai mare cu 37% în comparaţie cu persoanele care stau pe scaun mai puţin de trei ore pe zi.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 20:22
Statul mult pe scaun UCIDE. Află de ce

Nici în cazul bărbaţilor lucrurile nu stau mai bine. Dimpotrivă! Urmaşii lui Adam care stau pe scaun mai mult de şase ore pe zi, prezintă un risc de deces cu 18% mai mare decât cei care rămân pe scaun doar 3 ore. Calitatea piesei de mobilier nu influenţează în nici un fel rezultatele.

Riscul de moarte este cu atât mai mare pentru persoanele care nu fac mişcare nici după ce părăsesc biroul. Reprezentantele sexului frumos care au participat la studiu şi care au spus că urăsc activitatea fizică prezintă un risc de deces cu 94% mai mare faţa de femeile care au spus că stau cât mai puţin pe scaun şi, în plus, practică in mod regulat exerciţii fizice.

De asemenea, 48% dintre bărbaţi prezintă exact aceleasi probleme, potrivit rezultatelor înregistrate în cercetarea amintită.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.