Stănişoară, despre plecarea la PNL: Decizia n-a fost uşoară. S-a umplut paharul. Nu sunt fericit

Mihai Stănişoară afirmă că nu este fericit pentru că a trecut la PNL, precizând că a făcut pasul spre liberali după ce "s-a umplut paharul". Fostul prim-vicepreşedinte democrat-liberal a declarat, miercuri seară, la România TV că discuţiile pe care le-a avut cu PNL au durat mai puţin de o săptămână, afirmând totodată că nu a vorbit cu Vasile Blaga despre o alianţă între liberali şi pedelişti.

RomaniaTV.net
06 mart. 2013, 18:45
Stănişoară, despre plecarea la PNL: Decizia n-a fost uşoară. S-a umplut paharul. Nu sunt fericit

„Când se spune că trădezi ceva, o faci relativ la o cauză, la un proiect. Azi, e un adevăr dureros pentru PDL, partidul nu are niciun proiect, e într-o etapă premergătoare unei Convenţii Naţionale care va stabili proiectul de viitor. Combatanţii celor trei moţiuni spun că au soluţii miraculoase. Nu avem ce să trădez. Fiind un om de dreapta şi un om care a îndreptat PDL spre populari. Condiţia ca Frunzăverde să nu mai candideze la şefia partidului a fost ca Emil Boc să preia moţiunea acestuia. Eu am militat permanent pentru dreapta”, a precizat Mihai Stănişoară.

Fostul prim-vicepreşedinte a adăugat că discuţiile cu privire la trecerea sa în rândurile liberalilor au durat mai puţin de o săptămână, fiind vorba despre invitaţii reciproce la dialog.

„De mai puţin de o săptămână durează discuţiile cu PNL. Nu au fost negocieri, au fost invitaţii reciproce. Nu are rost să intru în amănunte, dar decizia nu a fost una uşoară. Nu sunt neapărat un om fericit. Sunt însă liniştit că am ales o cale, dar au fost foarte importante pentru mine şi lucrările ultimului Colegiu Director şi Consiliului Naţional de Coordonare. Am îndreptat lucrurile pentru mine. În aceste zile a apărut picătura care a umplut paharul. Dacă lucrurile nu se îndreaptă în direcţia în care crezi, atunci nu mai eşti obligat”, a spus Stănişoară, afirmând totodată că nu îşi doreşte ca gestul său să fie interpretat drept o lovitură pentru foştii săi colegi de partid:

„Nu doresc ca ceea ce fac să lovească în PDL. Nu am discutat cu nimeni să vină în PNL. Dacă cineva va avea această opţiune o va avea după o analiză pe care o face fiecare. Invitaţia spre PNL e adresată tuturor nu e o vântătoare de oameni”

CITEŞTE ŞI: Frunzăverde: L-am încurajat pe Stănişoară să vină la PNL. Vor mai fi veniri din PDL

Precizând că nu şi-a negociat vreo funcţie în PNL, Stănişoară a negat şi că ar fi avut vreo discuţie cu liderul PDL referitoare la o alianţă între liberali şi pedelişti. 

„Nu am avut nicio discuţie cu Vasile Blaga în acest sens şi cred că a făcut referire la o posibilitate de alianţă pe dreapta în mod natural”, a declarat fostul ministru al Apărării.

Întrebat cum explică faptul că în urmă cu doar câteva luni îl critica pe Crin Antonescu, Stănişoară a precizat că liderul liberal dă dovadă de înţelepciune.

„Criticile fac parte din duelul spumos şi foarte acid pe care îl veţi găsi între diverşi actori care în perioade diferite au fost în contradicţie. Ceea ce s-a întâmplat azi arată că domnul Crin Antonescu a avut înţelepciunea de a considera un duel politic verbal un lucru separat de fundamentul politicii”, a spus Mihai Stănişoară.