Stanişev îl va susţine pe Ponta în campania pentru parlamentarele din România

Noul preşedinte al Partidului Socialist European (PES) Serghei Stanişev a promis sâmbătă că se va implica în campania pentru alegerile legislative din 2012 din România pentru a-l susţine pe premierul român Victor Ponta.

RomaniaTV.net
30 sept. 2012, 15:00
Stanişev îl va susţine pe Ponta în campania pentru parlamentarele din România

De asemenea, Hannes Swoboda, preşedintele Socialiştilor şi Democraţilor în Parlamentul European (PE), a declarat că a venit vremea ca România să îşi facă auzită vocea în Uniunea Europeană (UE), potrivit postului bulgar de radio Darik.

„Sunt ferm convins că Partidul Social-Democrat (PSD) condus de către Victor Ponta a urmat o politică foarte bună în ultima lună şi că acesta este lucrul care contează pentru cetăţenii României, pentru că am văzut multă suferinţă în timpul guvernării de dreapta a preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat Stanişev, relatează site-ul Novinite.com.

„Eu cred că realizarea unei protecţii sociale şi o reducere, în paralel, a deficitului bugetar este un rezultat foarte bun pentru o perioadă de doar o lună. Eu cred că programul socialist va fi apreciat de către alegătorii români”, a adăugat el. Într-o conferinţă de presă comună cu Ponta şi Swoboda la Bruxelles, Stanişev a anunţat că el şi alţi lideri de partid vor participa la campania pentru alegeri legislative din România şi i-a urat succes lui Ponta în misiunea sa.

În schimb, Swoboda a sugerat că populaţia României a oferit un semnal clar că este interesată de schimbare la alegerile locale din iunie, adăugând că este optimist în legătură cu faptul că se va întâmpla acelaşi lucru şi la alegerile parlamentare din decembrie.

„România este una dintre cele mai mari ţări din UE, dar vocea ţării nu prea a fost auzită înainte ca acest Guvern să vină la putere. A venit vremea ca acest lucru să se întâmple”, a subliniat politicianul austriac.

Alegerile parlamentare din România au fost stabilite pentru 9 decembrie, iar sondajele de opinie arată că Uniunea Social-Liberală (USL) se bucură de susţinerea a aproximativ 50% dintre alegători.