Spitalul de copii din Iaşi: Un singur chirurg şi aparatură veche la secţia de arşi VIDEO

Un singur chirurg, aparatură veche şi doar cinci paturi în sala de terapie intensivă. Aşa funcţionează secţia de arşi a spitalului de copii din Iaşi. Aici ajung lunar 40 de pacienţi, iar medicii depun eforturi disperate să facă faţă condiţiilor de muncă. 

RomaniaTV.net
30 iun. 2012, 07:49
Spitalul de copii din Iaşi: Un singur chirurg şi aparatură veche la secţia de arşi VIDEO

Pentru sutele de copii care ajung anual la spitalul de copii „Sfânta Maria” există un singur chirurg plastician. Alte probleme: paturile şi aparatura.

Ne-am dori spaţii de cazare, nu neapărat moderne, dar funcţionale şi personal mai mult. Deocamdată avem numai 5 spaţii de cazare la teraprie intensivă”, spune Sidonia Susau, chirurg plastician la spitalul Sfânta Maria, din Iaşi.

Sala pansamente arsuri este o încăpere de 9 metri pătraţi, cu dotări minime. În acest loc sunt trataţi anul mii de copii cu arsuri de gradele 2 si 3.  Prioritară este achizţionarea unui microscop operator fără de care chirurgii nu pot reconstrui anumite părţi ale corpului .

„Am avea nevoie de asistente medicale, de personal de îngrijire, de aparatură. Şi costurile… Costurile de tratament ajung la sute de milioane de lei la cele de 70% , 80%”, spune Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria, Iaşi”. Până acum, îmbunătăţirile din spital au fost realizate, în mare parte, cu ajutorul fundaţiilor.