Spectacolul naturii: Mingi de gheaţă au acoperit ţărmurile Lacului Michigan VIDEO

Sute de sfere de gheaţă, asemănătoare unor bolovani, au acoperit malurile lacului Michigan din Statele Unite, spre uimirea localnicilor. Autorităţile spun că fenomenul nu este o premieră, însă bilele sunt mai mari decât de obicei.

RomaniaTV.net
02 mart. 2013, 09:28
Spectacolul naturii: Mingi de gheaţă au acoperit ţărmurile Lacului Michigan VIDEO

Locuitorii din apropiere de lacul Michigan au fost uimiţi să constate că malurile sunt acoperite cu nenumărate bucăţi de gheaţă perfect rotunde, ca nişte bile sau mingi mai mari. Aceste sfere sunt de mărimea unor mingi de baschet şi cântăresc peste 20 de kilograme.

Potrivit meteorologilor, sferele se formează atunci când apa lacului Michigan are puţin sub zero grade Celsius şi se formează bucăţi mici de gheaţă. Acestea sunt mişcate şi şlefuite de valuri, în timp ce li se adaugă straturi noi.

Imaginile cu mingiile de gheaţă au devenit virale pe Internet în această săptămână, centrul care administrează lacul Michigan primind mulţi vizitatori veniţi să vadă fenomenul, scrie Los Angeles Times. „Am primit o grămadă de telefoane”, a declarat pentru Los Angeles Times Lisa Myers, o funcţionară de la serviciul pentru vizitatori al administraţiei lacului. „Este cu adevărat spectacular”, a mai spus ea.

Formarea bilelor mari de gheaţă pe lac nu este ceva neobişnuit, însă anul acesta, bilele sunt mai mari decât cele care s-au format în anii trecuţi. „Marile Lacuri îşi crează propria lor climă”, a explicat în continuare Myers, spunând că acest fenomen nu este singura creaţie a natunii din acest parc. Există şi „peşterile de ţurţuri”, constând în ţurţuri imenşi care se formează pe malurile acestui lac. „Iarna este o lume cu totul nouă pe Marile Lacuri”, a mai spus ea.